Laatste nieuws

Marathon cup 6 Tilburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen op de persconferentie bekend werd gemaakt dat de nieuwe regels op zondag in zouden gaan betekende dat, dat er in iedergeval nog 1 wedstrijd verreden zou worden. De marathoncup 6 in Tilburg zou voorlopig misschien wel de laatste cupwedstrijd zijn voor de beloften. De mannen waren er daarom ook extra op gebrand om er een mooie 'laatste' koers van te maken.

 

Leon opende al meteen in ronde 1 de aanval en daarmee was de toon gezet. Richard en Douwe waren ook al snel voorin de koers te vinden om met aanvallen mee te gaan. Jammer genoeg kwam Richard op een heel slecht moment ten val en kon hij helaas niet meer bij het peloton aansluiten. Rienk nam het toen op zich om ook aan te gaan vallen. Maar ondanks hel vele demareren kon geen een kopgroep veel voorsprong pakken. Douwe ging in de laatste 20 ronden nog een keer op avontuur en kreeg wat andere mannen mee. Deze kopgroep leek ondanks de slechte samenwerking lange tijd zicht te hebben op slagen. Maar op 3 ronden voor het einde werd ook deze groep teruggepakt en werd het een massasprint. Hierin wist Leon knap voor het eerst naar een top 10 klassering te sprinten.

 

Voor de komende tijd is het voor ons afwachten wat er met de beloften marathons gaat gebeuren. Wij gaan in iedergeval met opgeheven hoofd door met trainen en hopen dat we toch snel weer kunnen koersen!

Marathon cup 5 Hoorn

Zaterdag avond reisde het marathonpeloton richting Hoorn voor alweer de vijfde marathon cup van dit seizoen. Het peloton was iets anders dan normaal, dit doordat de beste twintig rijders van het peloton mochten doorstromen richting de topdivisie.  Dit betekende dat Douwe zich vanavond mocht gaan meten tussen de grote mannen. 

 

Leon en Rienk stonden aan de start bij de beloften. De wedstrijd ging vrij hard van start en meerdere malen gekregen verschillende groepjes de ruimte. De tactiek van de ploeg was om in het eerste deel van de wedstrijd minder initiatief te nemen en te gokken op het tweede deel van de wedstrijd. Doordat het in het begin vrij hard ging besloten de mannen al eerder actie te ondernemen. Hierdoor werd de koers een waar slagveld. Na 50 rondjes zaten er nog maar 35 van de 60 gestarte rijders in de wedstrijd. Onze mannen zaten er goed bij. Leon koerste actief voorin mee maar helaas konden er geen verschillen gemaakt worden. Dit resulteerde in een prima wedstrijd maar helaas zonder spetterende uitslag.

 

Bij de topdivisie kwam Douwe goed mee. Meerdere malen koerste hij attent van voren en wist hij de wedstrijd te finishen voorin in het peloton. Het is Douwe goed bevallen tussen de A rijders en hij gaf aan dat er stiekem nog meer in zat. Dit beloofd wat voor de komende wedstrijden. Volgende week rijden de mannen in Tilburg.

 

Nieuwsbrief november

Nieuwsbrief 19 november 2021
 
Beste donateur, rijder, sponsor, begeleider en/of overige schaatsliefhebber,
 
Marathonwedstrijden
Nu de KNSB de marathonschaatswedstrijden wel kan organiseren, echter zonder publiek, hebben wij als GROENEHARTSTPORT.NL gemeend er goed aan te doen om financiёn beschikbaar te stellen om de wedstrijden via livestream uit te zenden.
 
Morgen 20 november 2021 staat de wedstrijd gepland te Haarlem:
 
- 17.30 uur : onze rijders 1e divisie, 4 rijders
- 19.00 uur : Topdivisie dames
- 20.15 uur : Topdivisie heren, 5 rijders van Sportchalet Viehhofen
 
De link is: schaatsen.nl/live
 
Voor de weken erna kunt u ook bij deze link kijken.
 
Relatieavond Den Haag
Zaterdag 19 februari 2022 is de Marathon Cup 12 in Den Haag.
Hoewel wij ook nu nog niet kunnen overzien of deze doorgang kan vinden, houden wij de datum vooralsnog wel gereserveerd.
Op 19 januari 2022 besluiten wij definitief wat te doen.
Wij houden u op de hoogte.
 
Vragen
Bij vragen, aanbevelingen en of opmerkingen, mail het naar: info@koningwitzier.nl
 
Tot ziens!
De sponsors
 
Voor actuele informatie: www.groenehartsport.nl

Tweede plek voor Douwe in Haarlem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de moeilijke koers op het snelle ijs van Thialf was het vandaag tijd voor de wedstrijd in Haarlem. Vanaf moment één was het duidelijk dat het geen makkelijke koers ging worden en het regende direct aanvallen. Er kwamen veel groepen los waar we elke keer als ploeg goed bij zaten, maar geen enkele aanval kreeg echt de zegen van het peloton.

 

Tot 25 ronden voor het einde Douwe wegreed samen met drie andere rijders. Deze vier rijders kregen al snel 150 meter voorsprong van het peloton. Hier bleef de voorsprong een beetje hangen, doordat er naast Douwe maar één andere rijder was die echt doorreed. Met nog 15 ronden te gaan liet Leon zich terugzakken om te proberen de kopgroep terug te rijden naar het peloton. Richard probeerde ondertussen om het tempo uit het peloton te halen door op kop te gaan rijden en zijn benen stil te houden. Door deze combinatie kwam de kopgroep tot aan 80 meter van het peloton waarna twee andere ploegen ook rijders af lieten zakken om de kopgroep rond te krijgen. Met nog 9 ronden te gaan lukte het uiteindelijk om aan te sluiten bij het peloton.

Nadat het peloton was afgesprint stonden er nog 5 rondes op het programma voor de vier koplopers. Douwe nam direct het initiatief en bleef op kop rijden van de groep om aanvallen te voorkomen van andere rijders. Op de bel trok Douwe de gaskraan open om nog 1 ronde alles te geven. Helaas kon er op de streep nog net één iemand voorbij, waardoor er voor Douwe een tweede plek over bleef. Na deze mooie wedstrijd is Douwe in het algemeen klassement gestegen naar plek 2 met nog maar 1 punt achterstand naar de leider.

 

Volgende week staat er een doorstroomwedstrijd op het programma in Hoorn. Douwe zal hierbij starten bij het peloton van de topdivisie. De andere drie rijders gaan er een mooie wedstrijd van proberen te maken in het beloften peloton.

 

Foto: Neeke Anna Wassenbergh-Smit

 

06-11-2021

>>> Marathon cup 3, Thialf Heerenveen

30-10-2021

>>> Marathon cup 2 Enschede

24-10-2021

>>> Koning Douwe wint in Amsterdam!

20-10-2021

>>> Erfurt 2021

24-08-2021

>>> Verslag startdag

09-08-2021

>>> Startdag seizoen 2021-2022

28-06-2021

>>> Elfstedentocht 2021!

28-06-2021

>>> 230 km

14-06-2021

>>> Nieuwsbrief juni 2021

12-04-2021

>>> Geen wijzigingen in ploegsamenstelling voor 2021-2022
>>> Oudere nieuwsberichten

Volg ons op Facebook

Agenda

Geen evenementen bekend binnenkort
Inloggen | Bezoekers vandaag: 4 | Totaal bezoekers: 32293
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!