Laatste nieuws

Nieuwsbrief 14 juni 2022

Beste donateur, rijder, sponsor, begeleider en/of overige schaatsliefhebbers,

 

Afsluiting seizoen 2021/2022

Het seizoen 2021/2022 hebben we afgesloten met de finale op 12 februari 2022 in Den Haag.

Douwe Boonstra rijder GROENEHARTSPORT.NL uit Nieuwkoop heeft de 3e plek behaald op de Marathon Cup Finale seizoen 2021/2022. Wij zijn allen ontzettend blij dat we op deze manier weer een mooie podiumplek hebben behaald en zo het seizoen mooi hebben kunnen afsluiten.

 

Schaatsclinic

Op 10 maart 2022 hebben we in de avond op de Uithof in Den Haag een clinic gehouden. We konden dit jaar met een groot aantal donateurs, schaatsliefhebbers, rijders en begeleiding een clinic houden wat tevens gelijk de afsluiting was van het seizoen 2021/2022. Douwe is daar extra in het zonnetje gezet en wij hebben onze hartelijke dank uitgesproken aan de rijders en begeleiding voor de energie die ze hebben geleverd. Want ondanks de Covid maatregelen wisten zij er toch het beste van te maken.

 

Komend seizoen 2022/2023

Zoals het in het leven gaat, is het opkomen, floreren en gaan en zo is het ook in het marathon schaatsen. Ons team zal dit jaar vertegenwoordigd worden door een viertal rijders waarbij de huidige rijder Douwe Boonstra ons team gaat verlaten en zijn prestaties neer gaat zetten in de topdivisie in het zusterteam Sportchalet Viehhofen en daarnaast gaat Rienk Engele stoppen met zijn activiteiten als schaatser.

 

Daarvoor in de plaats hebben we een tweetal nieuwe rijders. Ten eerste Wabe de Rooij uit Alphen a/d Rijn. Wabe heeft al diverse jaren Marathons gereden. Onder andere het afgelopen jaar bij ons topdivisie team Sportchalet Viehhofen. Echter door de blessures nauwelijks wedstrijden kunnen rijden. Wabe heeft er voor gekozen één divisie af te zakken om zo eerst weer zijn lichamelijke en mentale krachten op te bouwen voor de topsport. Wabe hartelijk welkom! De ervaringen die we met jou hebben zijn super. We kijken uit naar een mooi seizoen en we hopen dat je lichaam de inspanningen kan gaan leveren die jezelf en wij ervan verwachten.

 

En een geheel nieuwe rijder! Dat is Joost de Jong. Geboren en getogen in de Krimpenerwaard in de plaats Berkenwoude. Het gebied waar de vijfdorpentocht gereden wordt. Uiteraard op natuurijs. Joost de Jong is een nieuw talent en we gaan kijken of we die richting het podium kunnen gaan brengen. Joost ook jij hartelijk welkom!

 

We kijken er naar uit om met het nieuwe viertallige manschap onze positie in de belofte B-divisie ook in het volgende seizoen weer waar te kunnen maken.

 

De sponsors en donateurs staan weer allen om jullie heen om er weer een succesvolle ondersteuning aan te kunnen geven. We kijken er weer naar uit om jullie prestaties op het ijs te gaan aanschouwen.

 

Nieuwe kledinglijn

Op dit moment wordt de bestelling klaargemaakt voor de Groene Sport Hart kledinglijn. Jullie hebben er al een mail over ontvangen. Bestel je nu de nieuwe kledinglijn dan heb je de bestelling begin september 2022 binnen. Het een en ander kan besteld worden en geregeld worden door J. van de Hoorn, schaatssport Ter Aar.

 

Voor meer informatie zie onze website Kledinglijn - groenehartsport.nl

 

Overlijden Mevr. Jeanne de Haas-Brugman – 74 jaar

Om wie wij ook heen staan is onze trouwe begeleider Aad de Haas. Zijn vrouw overleed plotseling op 1e pinksterdag. Aad sterkte, troost en goede herinneringen toegewenst. Wij hopen dat je in het najaar weer de moed hebt de draad op te pakken.

 

Zomerseizoen - Reces

Tot slot wens ik een ieder een goede zomer toe! Rust afgewisseld met een goede lichamelijke inspanning. Want sport is de basis voor een vitaal lichaam en een vitaal lichaam kan weer de nodige prestaties leveren welke we in het dagelijks leven kunnen benutten.

 

Voor uw agenda kunt u vast noteren dat de startdag GROENEHARTSPORT.NL 2022/2023 is gepland op zondag 28 augustus 2022. Deze zal zoals gebruikelijk aanvangen met een sportief rondje fietsen door het Groene Hart met een aansluitend gezellig samenzijn. Met een ieder kennismaken en weer bijpraten en dit alles uiteraard op onze vertrouwde plek: Groene Hart Logies te Koudekerk aan de Rijn. www.rijnhoeve.nl

 

Vragen

Bij vragen, aanbevelingen en of opmerkingen, mail het naar: info@koningwitzier.nl

 

Tot ziens!

De sponsors

 

 

 

Het seizoen van Groenehartsport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 Februari was de laatste cupwedstrijd verreden op onze thuisbaan in Den Haag. Het kunstijsseizoen is daarmee ten einde gekomen dus het is voor ons tijd om even terug te kijken op het afgelopen seizoen.

 

Het seizoen begon voor ons in Amsterdam. We hadden al ruim 600 dagen geen wedstrijd meer gereden dus we konden niet wachten. Ondanks dat we weinig wedstrijden samen hadden gereden was het ploegenspel en de tactiek zo goed als perfect en wist Douwe te winnen en het oranje te pakken. Het oranje vasthouden bleek een moeilijkere opgave want helaas verloor hij al dat direct de wedstrijd erna. De 4e wedstrijd in Haarlem was wel weer succesvol. Op heel zwaar en traag ijs na slim afstopwerk van Rienk en Richard en Leon die voor de kopgroep op kop ging rijden reed Douwe naar een 3e plaats.

 

Het werd december en de coronabesmettingen schoten weer omhoog. De avondlockdown werd ingevoerd en dat betekende dat de trachitol vierdaagse voor ons niet geheel door kon gaan, maar werd vervangen door een tweedaagse. Door de trainingen wisten wij dat er niemand in het peloton zo hard kan sprinten als Leon dus wij gingen vol voor het sprintklassement. In de eerste wedstrijd liet Leon ook aan de rest van het peloton zien hoe hard hij kan schaatsen en pakte hij het pillenpak. En in de laatste wedstrijd wisten we met de nodige moeite toch het pak te verdedigen en won Leon het sprintklassement van de Trachitol Trophy!

 

Corona hield helaas in december ook nog stand en de lockdown werd weer verlengt. Geen beloften wedstrijden voor ons. De topdivisie mocht wel wedstrijden rijden. Douwe mocht omdat hij hoog genoeg stond in het klassement bij de topdivisie meerijden. En omdat groenehartsport een samenwerking heeft met Sportchalet Viehhofen mochten we daar invallen bij de wedstrijden. Toen kwam ook beste kerstcadeau wat een marathonschaatser maar kan wensen. Op 2e kerstdag was er een natuurijswedstrijd in Noordlaren. Leon en Douwe mochten daar starten en hebben heel erg genoten van toch wel een unieke ervaring. Ook bij het Nederlands kampioenschap op 1 januari stond groenehartsport aan de start met Rienk, Richard en Douwe. Ook dat was een hele leuke ervaring en nog mooier toen oud-Groeneharter Niels Overvoorde naar een hele knappe 3e plaats reed. Op deze manier konden wij toch nog wedstrijden rijden in een anders uitzichtloze periode van de lockdown.

 

Toch eindigde de lockdown voor ons nog op tijd. Want bij de laatste 3 wedstrijden waren er ook wedstrijden voor Beloften. In Utrecht kon er zelfs weer gestart worden met publiek. Leon was er dit seizoen nog op gebrand om te laten zien wat hij kan en bij de hervatting van de competitie kon hij in een kopgroep een ronde pakken en onder toeziend oog van de sponsoren liet hij nog een keer zien dat hij heel hard kan sprinten en won de wedstrijd!

 

Douwe stond met nog 1 wedstrijden te gaan nog steeds op een goede positie in het klassement. Op onze thuisbaan voor onze sponsoren wilde wij er alles aan doen om het klassement toch nog te kunnen winnen. Na een harde en zware koers bleek de concurrentie toch net sterk genoeg en Douwe eindigde op een 3e plaats in het klassement.

 

Al met al weer een succesvol seizoen. Wij gaan volgende week nog naar Zweden voor wedstrijden op natuurijs om het seizoen nog een mooi staartje te geven.

 

Aan alle sponsoren en donateurs heel erg bedankt voor alles en op naar nog succesvollere jaren!

 

 

 

 

 

Marathon cup 12 Groningen

Met nog twee wedstrijden te gaan in de marathon cup vertrok het peloton richting Groningen op zaterdag 5 februari. Na vorige week staat Douwe op plek drie in het algemeent klassement met nog kans om de cup te winnen. Net als vorige week mocht er ook deze week weer publiek aanwezig zijn bij de wedstrijd. 

 

Aan het begin van de koers werd er hard gereden, maar geen enkele kopgroep kreeg echt de ruimte om een voorsprong te pakken. De mannen wisselde elkaar mooi af, zodat er in elke kopgroep een mannetje van Groenehartsport aanwezig was. Na 40 ronden brak de koers open door een grote kopgroep met Richard en Leon in deze groep ook Douwe sprong een ronde later naar deze groep waardoor we met drie man vertegenwoordigd waren in deze groep. Hierdoor werden de nummers 1 en 2 uit het algemeen klassement in de problemen gebracht, doordat zij allebei de kopgroep gemist hadden.

 

Uiteindelijk werd deze kopgroep ook weer teruggereden door het peloton, maar dit koste de leider in het klassement zoveel kracht dat tien ronden hierna hij moest lossen uit het peloton en uit koers moest. Met nog 50 ronden te gaan een mooie situatie voor de ploeg! De rest van de wedstrijd werd er hard doorgereden, maar ook hier kregen weinig groepen de ruimte. Met nog 20 ronden te gaan probeerde Richard het met een krachtige aanval alleen, maar ook hij kreeg geen ruimte. 

 

 De wedstrijd eindige met een sprint van een uitgedund peloton van 30 man. Richard probeerde het peloton nog te verassen op 3 ronden voor het eind, maar op de bel werd hij teruggepakt. Douwe wist met de snelste ronde van het veld naar een zesde plek te sprinten en Richard wist de tiende plek te pakken. Met nog één wedstrijd te gaan staat Douwe nog steeds derde in het klassement, maar het gat naar de nummers 1 en 2 is weer een stuk kleiner geworden. Alles is dus nog mogelijk tijdens de finale in Den Haag van volgende week! We hopen daar iedereen te kunnen zien en dan gaan we er als ploeg een mooie wedstrijd van maken om het kunstijs seizoen af te sluiten!

Nieuwsbrief januari/februari 2022

Nieuwsbrief 3 februari 2022  

 

Beste donateur, rijder, sponsor, begeleider en/of overige schaatsliefhebber,

 

Nu er weer enige versoepelingen zijn voor zowel sport als publiek, is er weer het nodige te melden.

 

Onze belofte heren hebben enkele wedstrijden gereden tot 17.00 uur, dit in verband met de avondsluiting. Zaterdag 29 januari reden zij echter weer in Utrecht om 21.45 uur, met beperkt publiek erbij!

 

Leon Wenteler bekroonde dit met de eerste plaats, het hoogste niveau op het podium. Vanuit het kopgroepje van 6 personen was de winst voor hem! Leon, van harte gefeliciteerd namens ons allen. Leuk dat Piet de Boer erbij was! We konden er niet allemaal bij zijn, maar daar straks meer over.

 

Jaarprogramma

Het jaarprogamma is flink door de war gegaan. De covid heeft de nodige wijzigingen aangebracht.

 

 • Er werd zaterdag 29 januari gereden in Utrecht;
 • 5 februari wordt er in Groningen gereden;
 • 12 februari wordt in Den Haag de finale voor het seizoen 21/22 gereden. Dat wordt de knaller!

Seizoensfinale 2021/2022

Voor de seizoensfinale maken we nog een podiumkans met Douwe. Douwe, we gaan ervoor. Veel succes en we hopen dat je in Den Haag op het podium kan blijven staan! En ja, we komen je aanmoedigen.

 

Bericht voor de donateurs

Als u bij deze finale aanwezig wil zijn, neem dan graag alle voorzorgsmaatregelen in acht:

 • U gaat alleen als u geen klachten heeft
 • Houd 1,5e meter afstand
 • Draag een mondkapje
 • Zorg dat uw QR-code op orde is
 • Volg de voorschriften van de stewards op (Denk aan zittend uw plaats innemen op de tribune. Hoe dat moet gaan als we winnen, weten we nog niet...).

Op deze manier bent u van harte welkom in de Uithof in Den Haag.

 

De seizoensfinale in Den Haag is normaliter ook onze relatieavond. Gezien de Covid-maatregelen is dit alleen nog niet gepast en verantwoord om u daarvoor uit te nodigen.

U kunt wel gebruik maken van de entreebewijzen en consumptiebonnen, die we voor u als donateur klaarleggen bij de entree. Per donateur heeft u recht op toegangsbewijzen en consumptiebonnen voor twee personen.

 

Programma 12 februari Marathon Finale

 • 16.30 uur: Zaal open
 • 16.45 start belofte heren, met Groene Hart Sport rijders Douwe, Rienk, Leon en Richard

Pakt Douwe in de laatste wedstrijd nog de leiding in het algemeen klassement?

 • 18.00 start belofte dames
 • 19.00 start topdivisie dames
 • 20.15 uur start topdivisie heren

Groene Hart Sport, trotse sponsor van team Sportchalet Viehhofen met Timo Verkaaik, Christiaan Hoekstra, Niels Overvoorde, Tom den Heijer, Marc Middelkoop en Wabe de Rooij .

 • Finish 21.30
 • Sluiting horeca en eind avond 22.00 uur

U kunt zich opgeven voor de marathon finale door op deze e-mail te reageren. Hiermee krijgt u twee entreebewijzen en per persoon twee consumptiebonnen. Op deze manier vergeten wij u niet. U bent belangrijk voor onze rijders, voor de ondersteuning, maar ook voor aanmoediging!

 

Weissensee

In het begin van de week van 24 januari 2022 hebben de A-rijders op de Weissensee gereden om te trainen. Rob van der Valk, Aad, Linda en Jan Dirk zijn mee geweest.

 

Peter Stolwijk heeft op de Weissensee gereden met Team Lek.

 

Aan het eind van die week waren Kees van Dijk uit Haastrecht en sponsors Martin Oosterom en Albert de Koning aanwezig.

 

Zweden

In de week van 14 februari 2022 gaan alle rijders naar Zweden. Daar is men dan twee weekenden voor 4 wedstrijden.

 

Livestream

Voor degenen die niet live aanwezig kunnen/willen zijn, is er met de nodige regelmaat een livestream te bekijken. Kijk voor de livestream www.schaatsen.nl

 

Schaatsclinic

Onze jaarlijkse schaatsclinic staat ook dit jaar weer op de agenda. We gaan de komende tijd kijken wat er mogelijk en verantwoord is, om dit op een veilige manier te kunnen organiseren.  

 

Vragen

Bij vragen, aanbevelingen en of opmerkingen, mail het naar: info@koningwitzier.nl

 

Tot ziens!

De sponsors

 

30-01-2022

>>> Winst in Utrecht

02-01-2022

>>> Het Nederlands kampioenschap

19-12-2021

>>> Marathon cup 8 Breda

05-12-2021

>>> Tablettenpak voor Leon in Alkmaar!

03-12-2021

>>> Trachitol Trophy dag 1

27-11-2021

>>> Marathon cup 6 Tilburg

21-11-2021

>>> Marathon cup 5 Hoorn

19-11-2021

>>> Nieuwsbrief november

13-11-2021

>>> Tweede plek voor Douwe in Haarlem!

06-11-2021

>>> Marathon cup 3, Thialf Heerenveen
>>> Oudere nieuwsberichten

Volg ons op Facebook

Agenda

Geen evenementen bekend binnenkort
Inloggen | Bezoekers vandaag: 2 | Totaal bezoekers: 32767
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!