KPN cup 5 Heerenveen: Drama in het hoge Noorden

 

Na de geslaagde thuiswedstrijd van vorige week reisden Zoey, Emma en Jessica vol goede moed af naar de schaatstempel van Nederland: Thialf in Heerenveen. Eline was wegens ziekte nog steeds afwezig, maar heeft gemeld aankomende wedstrijd in Haarlem hopelijk weer erbij te zijn. 
Foto: Johan Westenbroek

 

 

Dus met drie vrouwen sterk stonden we op het snelle ijs van Heerenveen. Het startschot ging, en na slechts twee rondjes werden we opgeschrikt door de val van Zoey! In de bocht viel een rijdster aan de binnenkant, waardoor Zoey onderuit gekegeld werd, en in de boarding op het ijs bleef liggen. De wedstrijd werd geneutraliseerd en vol spanning zagen we hoe Zoey door hulpverleners van het ijs af werd gehaald. Zoey heeft vooral schade opgelopen aan haar voortanden, die loszitten, en haar lip die gehecht moest worden. Verder heeft ze er een stijf lichaam aan overgehouden en is ze verder met de schrik vrijgekomen. Hopelijk geneest ze snel en kan ze weer met ons mee de aankomende wedstrijd!

 

Na dit vervelende begin voor de Groenehartsport.nl ploeg vervolgden we onze wedstrijd, die getekend werd door veel valpartijen, waaronder Lisa van der Geest die vlak na Zoey in gevecht kwam met de pylonen in de bocht. Emma en Jessica konden echter overeind blijven staan en reden goed mee in de zeer snelle dameswedstrijd! Na de eerste tussensprint, bij ronde 30 ongeveer, sloeg het noodlot echter weer toe. Dit keer was de pechvogel Emma, die struikelde over een rijdster die voor haar voeten ging liggen op het rechte stuk. Strijdlustig als ze was reed Emma nog een paar rondes mee met een ontsnapte kopgroep van zes vrouwen, maar na drie ronden moest ze definitief afhaken, mede doordat ze na haar val last had van haar longen.

 

Met nog 1/3 van de wedstrijd te gaan bevond Jessica zich dus plotseling helemaal alleen in het peloton! En dat was  te merken. Pogingen om naar voren te rijden kostten veel kracht, aangezien er geen vriendelijke groen/geel gekleurde dames meer waren om haar ertussen te laten. Toch hield ze het tempo goed vol en kon ze vooral merken dat het technisch een stuk beter gaat dan vorig jaar.

 

Inmiddels had de kopgroep van 6 vrouwen zich aangesloten bij het peloton, en ging de bel voor het peloton bij ronde 53. Jessica probeerde met een laatste krachtinspanning naar voren te rijden, maar moest een bijna-vallende dame ontwijken voor de een-na laatste bocht. Zo zag ze vervolgens alle dames haar inhalen aan de binnenkant. Zo leerde ze weer een wijze les: voortaan veel eerder vooraan zitten! Uiteindelijk kwam ze als 39e over de streep. Hierdoor wist ze nog wel 11 punten mee te sprokkelen voor het jongerenklassement, waardoor ze stevig in de middenmoot staat (13e ). Emma Engbers doet het vooralsnog het beste, met een mooie zesde plaats in het klassement. Ook Zoey is vertegenwoordigd in het jongerenklassement, op een 19e plaats.

 

Uiteindelijk bleek het damespeloton zich weer ongekend verbeterd te hebben qua snelheid, gemiddeld werd er 32,5 seconde per ronde gereden en de gemiddelde snelheid lag op 44,3 kilometer per uur. Dit betekent dat ze vergelijkbare snelheden halen met de 1e divisie bij de mannen. Volgende week rijden we in Haarlem, daar verwachten we hopelijk weer de nodige aanmoedigingen vanuit het Groenehart!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!