KPN cup 6 Haarlem; de dames weer compleet

 

Gisteravond mochten de dames van Groenehartsport.nl weer los in Haarlem. Na twee weken van ziekte maakte Eline haar rentree in het Peloton. Best spannend dus hoe ze er voor staat na twee weken niet trainen en antibiotica. Ook voor Zoey was het spannend hoe ze er voor stond na de vervelende val partij van vorige week. We waren in ieder geval heel blij dat we eindelijk weer compleet waren. 

 

 

Echter moesten we wel Marianne missen, aangezien die verplichtingen richting de Goed Heiligman had. Gelukkig was de enige echte Joost Juffermans bereid om de rol als ploegleider op zich te nemen. Zie de link onderaan het bericht om te lezen hoe Joost deze rol vond. Wij waren in ieder geval erg blij met Joost. Hij had voor ons allemaal een duidelijke boodschap. Voorin zitten en lekker rijden! Voor Eline gold dat ze zoveel mogelijk rondjes moest proberen erbij te blijven, Zoey en Jes voorin zitten en uit rijden en Emma’s opdracht voorin zitten en achter Lisa zodat met een eventuele ontsnapping ze mee kon springen. Met deze opdrachten begonnen we gemotiveerd aan de warming up.

 

Om half acht stonden alle dames aan de start. Daniëlle Lissenberg-Bekkering werd nog gehuldigd voor het feit dat ze vorige week in Heerenveen haar 62ste over winning pakte. Daarmee nam ze het record over van Atje Keulen-Deelstra, die 61 wedstrijden op haar naam schreef. De wedstrijd begon gelijk spannend met meerdere ontsnappingspogingen richting de eerste tussensprint. Op dit moment in de wedstrijd zitten alle dames van Groenehartsport.nl nog mooi voorin en lekker bij elkaar. Echter ging het tempo richting de tussensprints omhoog en kwam Eline toch in de problemen in de achterhoede van het peloton. Na 29 rondjes te hebben gereden moet ze helaas de wedstrijd verlaten. Maar na een flinke antibiotica kuur is dit een keurige prestatie en kan ze weer vooruit gaan kijken!

 

Op dat moment zitten de andere dames nog netjes in het peloton. Emma weet netjes voorin mee te rijden en kan af en toe meespringen, maar er ontstaan geen serieuze ontsnappingen. Jessica laat zich ook goed in het peloton zien, maar ze wordt na 36 rondjes onderuit gereden en zo is ook voor haar de wedstrijd veel te vroeg afgelopen. Op het stroeve ijs in de vochtige en mistige hal maakt het peloton zich dan op voor de tweede tussensprint. Hier heeft Zoey het even heel zwaar, maar in tegenstelling tot vorig jaar weet ze nu wel netjes gaatjes dicht te rijden en komt ze de tussensprints uiteindelijk goed door. En als je de tweede tussensprint overleeft weet je eigenlijk al dat je het tot de finish moet kunnen halen. Ook de tweede tussensprint levert geen kopgroep op en gaat de wedstrijd dus eindigen in een massasprint.

 

Zo’n acht rondjes voor het einde weet Emma zich in het Beteropenhaardhout treintje achter Lisa te nestelen. Een goede uitgangspositie voor de sprint. Helaas gaat vier rondjes voor het einde Andrea Sikkema in het geweld om de goede plekjes onderuit en neemt ze Emma mee. Gelukkig hebben we nog één pion in de wedstrijd, Zoey is op weg naar haar beste klassering ooit een weet zich door een goede sprint naar een fantastische 32ste plek te rijden. Ondanks alles mogen alle dames trots zijn op de manier waarop ze gereden hebben. Er worden duidelijk stappen voorwaarts gemaakt! 

 

'Juffermans debuteert als ploegleider'  http://schaatsen.nl/nieuws/2012-11-18-juffermans-debuteert-als-ploegleider

 

link naar de uitslagen: http://schaatsen.nl/topsport-marathon/evenementen/58265

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!