KPN cup 8, Assen

Afgelopen weekend vond de achtste KPN marathon Cup plaats van dit schaatsseizoen. We mochten op weg naar Assen. Een groot complex waar bij binnenkomst veel mensen liepen, die er helaas niet waren om ons aan te moedigen; de tribunes om de ijsbaan waren nagenoeg leeg.

 

 

Als voorbereiding op de wedstrijden doorlopen we eigenlijk altijd dezelfde routine. We zoeken elkaar op, gaan alvast een rondje lopen en kijken ondertussen de heren B wedstrijd om te zien of het er zwaar aan toe zal gaan. Voordat we met onze echte warming up beginnen spreken we altijd even met onze ploegleidster Marianne, die ons individueel tips geeft en als het kan ook een gezamenlijk strijdplan. Dan beginnen de kriebels echt een beetje te komen bij iedereen! De warming-up bestaat voornamelijk uit inlopen, looppassen en dynamisch rekken. Vervolgens is het op naar de kleedkamer om ons gereed te maken op de wedstrijd!

 

De wedstrijd in Assen bleek een pittige te zijn. Het ijs was van redelijke kwaliteit, en hoge snelheden werden wederom gehaald. Helaas viel Eline vroeg in de wedstrijd, bij ronde 2. Ze bikkelde nog een paar ronden door, en probeerde bij een kopgroep aan te sluiten. Toen zij echter hun benen stilhielden viel ook het doek voor Eline. Niets anders dan botte pech dus! De andere drie dames reden hun rondjes goed mee in het peloton. Emma en Jessica waren weer goed voorin te vinden en probeerden zich te mengen in de strijd. Dat dit gevaren met zich meebrengt ondervonden beide dames! Jessica wist tot tweemaal toe met beide premiesprints via een treintje naar de voorhoede te rijden. Dit ging erg goed, maar om vervolgens netjes in te voegen met de andere dames lukte niet. Ze moet nog een beetje leren om feller te zijn en haar plek op te eisen tussen de andere ervaren dames. Doordat ze zich niet tussen de rest wist te wringen, zakte ze weer helemaal naar achteren af. Deze twee pogingen kostten uiteindelijk net teveel kracht op het beslagen ijs in Assen, en ze moest flink balend na 49 ronden de wedstrijd verlaten. Emma weet zich al enkele weken goed voorin te handhaven, en begint zowaar tot de voorhoede van het peloton te behoren! Helaas brengt deze positie ook risico’s met zich mee en werd Emma ook deze wedstrijd bij ronde 50 onderuit getikt. Achteraf zei ze gekscherend dat ze nog wraak moest nemen op Andrea Sikkema, die meeging in haar val. Maar natuurlijk baalde Emma ook even flink.

 

Ondertussen was al onze hoop dus gevestigd op Zoey, die zich dit seizoen erg goed ontwikkelt! Ze reed rustig haar rondes mee in het steeds verder uitdunnende peloton en wist als enige Groeneharter de eindstreep te behalen. Zoey werd uiteindelijk knap 34e, maar naar eigen zeggen had er meer in gezeten! Die eindsprint, dat is waar ze nu haar focus op gaat leggen. Zoey is inmiddels geklommen naar een 18e plek in het jongerenklassement en heeft als ze zo doorgaat uitzicht naar boven. Emma en Jessica staan dicht bij elkaar op een 10e en 11e plaats. Volgende week mogen we weer ver, richting Groningen dit keer. Hopelijk brengt deze baan ons meer geluk!

 

link naar de uitslag: http://schaatsen.nl/topsport-marathon/evenementen/58273

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 15 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!