KPN cup 10, Breda

 

Afgelopen weekend werd KPN cup 10 gereden in Breda.

We waren er net als elke week weer klaar voor om er een mooie race van te gaan maken.

Jessica was helaas alleen niet helemaal lekker dus zou gaan voor wat er komen zou. Zoey zou gewoon weer lekker gaan rijden en proberen weer iets omhoog te kruipen in de einduitslag, aangezien ze de afgelopen weken zo goed bezig was. Emma zou de gehele wedstrijd afleiding gaan zoeken om te kijken of ze ter been kon blijven. En mijn doel zou worden, de eerste tussensprints halen.

 

 

Met dit plan in ons hoofd gingen we dus ook van start. Al snel bleek dat dit geen rustige wedstrijd zou gaan worden. Het peloton ging hard van start en vanaf het begin af aan werd er dus ook weer heerlijk doorgereden.

 

De eerste rondes overleven tot aan de eerste tussensprints dat was mijn doel. Toen we ongeveer 10 rondes voor de tussensprint zaten dacht ik, dat gaat wel lukken! Na die sprints rijd ik gewoon nog een paar rondes verder. Helaas word er richting de tussensprints dan weer zo hard versneld dat dit hem helaas niet ging worden. Wel netjes tot aan de eerste tussensprints gereden, dus opdracht volbracht.

 

De eerste tussensprints vielen ook Jessica en Zoey zwaar. Het peloton viel uit elkaar en ze kwamen samen in een achtervolgingsgroepje te zitten. Op deze manier kon Jessica de rondes nog even lekker doorkomen en kwam zij tot en met ronde 40. Zoey hielt het nog wat langer vol en moest helaas stoppen toen ze werden gedubbeld door het peloton. Dit duurde alleen wel tot ronde 57 wat bijzonder knap is. Helaas net niet geklasseerd!

 

Emma zat ondertussen nog steeds erg lekker mee in het peloton. En daardoor kreeg zij ook weer de moed en het vertrouwen die nodig is om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Met uitzicht op de finale kroop ze knap naar voren waar ze haar plekje wou veroveren. Helaas is het bekend dat je in de finale niet zomaar op je plekje mag blijven omdat iedereen dat plekje wel wilt. Het werd een erg geduw en getrek en tot Emma haar teleurstelling viel zij vlak voor de finish terwijl ze zo goed bezig was geweest punten te pakken. Maar omdat ze echt 10 meter voor de finish viel kon ze nog wel eindigen als 27ste.

 

Het was weer een mooie wedstrijd en wij kijken uit naar volgende week, KPN cup 11 in Hoorn!

 

uitslagen: http://schaatsen.nl/topsport-marathon/evenementen/58275

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!