KPN cup 12: Een goede dag in Enschede

Na een toch enigszins teleurstellend NK waren we allemaal gebrand om in Enschede weer te laten zien wat we kunnen. We hadden ons allemaal zo goed mogelijk voorbereid op deze wedstrijd die dicht op het NK zat wat ervoor zorgde dat we allemaal nog wel wat last hadden van onze beentjes. Na een lange auto rit kwamen alle dames in Enschede aan en kon de warming up beginnen. Er waren veel fans langs de kant. De gehele familie van Emma was er inclusief spandoek en er waren zelfs fans uit het district Sassenheim. Onder leiding van Aad, die Marianne verving, zouden we de schaatsarena betreden. Foto: Zoey en Eline met hun fans!

 

 

Ondanks het NK allround waar een aantal dames overdag al aan de start hadden gestaan waren er toch weer een heleboel naar Enschede gereisd en iedereen had er zin in om het publiek een mooie wedstrijd te laten zien. De wedstrijd werd direct hard gemaakt. Onder andere door Emma die Carien Kleibeuker uit het peloton zag ontsnappen en van achteruit het peloton de achtervolging inzette. Twee andere dames volgen en de vier blijven een aantal rondjes vooruit maar worden dan toch weer opgeslokt door het peloton.

 

Daarna blijft de wedstrijd spannend. Er worden richting de eerste tussensprints nog een aantal serieuze aanvallen gedaan maar uiteindelijk gaat het peloton in zijn geheel op weg naar eerste tussensprints. Alle vier de dames zijn in deze fase van de wedstrijd goed van voren te vinden. Helaas voelde Eline, na de goede wedstrijd van vorige week, het NK nog in haar benen en moest ze na een goed begin de wedstrijd na 21 rondjes helaas verlaten.

 

Ondertussen werd er door het peloton hard doorgereden en vielen er aan de achterkant een heleboel dames af. De drie overgebleven dames van het peloton zaten echter niet achterin en bleven goed meerijden en kwamen zo ook ongeschonden de tweede tussensprints door. Na de tweede tussensprints ontstaat er als nog een late kopgroep met daarin elf dames. Die nog bijna gaan aansluiten. Helaas missen de dames van het groenehart de slag en moesten ze wachten op de sprint.

 

Jessica zit aan het begin van de finale samen met Lisanne Soemanta heel goed van voren en proberen nog een gaatje te slaan. Uiteindelijk rijden alle drie de dames een prima finale. Zoey sprint naar een 35ste plek, Jessica naar een hele goede 25ste plek, en Emma naar een 20ste plek. Met deze goede prestatie word de ploeg 6de in het dagklassement en stijgt de ploeg van een 20ste naar de 15e plek! Ook in het jongerenklassement staan Emma, Jessica en Zoey op een solide 9e, 11e en 12e plaats.

 

De finale van de kopgroep word uiteindelijk gewonnen door Francesca Lollobrigida voor Mariska Huisman. Wederom was het weer een rappe wedstrijd, waarbij de gemiddelde rondetijd op 33,6 seconden lag en de gemiddelde snelheid op 42,9 kilometer per uur! Met nog drie wedstrijden te gaan hopen we jullie de komende weken vaak langs de kant te zien staan in het nieuwe jaar.

 

Een goed en sportief Nieuwjaar gewenst van alle Groenehartsport dames!

 

Uitslag: http://schaatsen.nl/topsport-marathon/evenementen/58278

 

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!