Zware wedstrijd in Alkmaar; KPN cup 13

Misschien lag het aan het feit dat het KPN cup 13 was. Wellicht hadden we gewoon een baal dag, of misten we de bruisende energie van Jessica die helaas niet mee kon doen vandaag. In elk geval verliep de wedstrijd in Alkmaar niet noemenswaardig goed.
 
 
We waren alle 3 al vroeg op de baan. Het was een baan in de buurt dus een erg lange autorit bleef gelukkig uit. Bij aankomst was het al een drukte van vanjewelste. De B's waren net gestart en de parkeerplaats van Alkmaar stond dan ook al aardig vol. Gelukkig konden we ook prima parkeren op de carpool tegen over de baan. 
 
Na het inlopen volgde al snel de bespreking. En deze was kort en duidelijk. Emma zou er voor gaan om weer wat punten te pakken. Zoey had de hele week al last van haar schaats en zou er het beste van gaan maken. Ik zou me concentreren op de eerste tussen sprints. Met deze opdrachten in ons hoofd kwamen we het ijs op. 
 
De eerste rondes gingen prima. Emma voelde zich erg goed en had zowaar geen last van het er-moeten-inkomen kwaaltje! En ook ik kon lekker rijden. Er reden dames mee van team langebaanschaatsen en daar had ik mijn plekje wel achter gevonden. Zoals langebaanrijders schaatsen vind ik toch wel erg ontspannend. Zo gingen de rondes tot de eerste tussensprints dan ook erg lekker. En dat voor een baan waar dit ijs werd neer gelegd. Het werd omschreven als schuurpapier maar daar trok het peloton zich niks van aan. Het was een harde wedstrijd met een gemiddelde snelheid van 33,8 km/h. Ik weet niet of het mentaal was of dat dat gewoon het punt is dat mijn lichaam opraakt maar bij ronde 26 moest ik helaas toch weer opstappen.
 
Na de tussensprints reed het peloton hard door. Zoey wist het toch nog te brengen tot een knappe 34 rondes. En dat terwijl er keer op keer meiden weg proberen te komen. Maar door snelle reacties vanuit het peloton toch weer werden terug gepakt. Tot op het moment dat er een groepje echt weg lijkt te zijn. Emma baalt hiervan. Hier had ze gewoon bij willen en kunnen zitten. Ze voelde zich tenslotte goed. Wel werd dit in het tweede gedeelte van de wedstrijd minder. Maar toch is dit jammer. Een leermomentje voor haar voor de komende wedstrijden. Wel doet ze het verder erg goed in het peloton. De bel van de eindsprint kwam voor haar alleen erg plotseling en toen zat ze helaas vast in de binnenkant. Alsnog weet Emma nog 17e te worden in de sprint en met de dames van de kopgroep erbij opgeteld resulteerde dit voor haar dan in een 28ste plek. Misschien niet helemaal wat ze had gehoopt maar zoals ze zelf zegt: Het is niet elke week feest.
 
Volgende week gaan we voor 4 feestjes. Dat staat natuurlijk wel weer zo netjes bij KPN cup 14.
We zijn bijna aan het einde en hopen jullie dan ook nog wel een keertje langs de baan te zien, dus tot zaterdag in Eindhoven! 
 
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 14 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!