Finale KPN Cup, Amsterdam

Na de drukke week met de eerste natuurijswedstrijdjes stonden de dames van het peloton toch weer zo fris mogelijk aan de start van de wedstrijd voor een mooie finale wedstrijd van de KPN Cup in Amsterdam. Op de altijd sfeervolle Jaap Eden baan was het ondanks de kou toch weer gezellig druk. Met de sneeuw die er nog lag was het een extra mooi plaatje!!

 

 

De meiden van het groenehart hadden er weer veel zin in en gingen enthousiast van start. Door de harde wind werd het direct een harde wedstrijd. Het was lastig om naar voren te rijden want wind mee ging het hard maar wind tegen wil je ook niet graag uit je treintje stappen. Dit word mij uit eindelijk fataal, de bocht uit voor het rechte eind met tegenwind wilde iedereen weer in de treintjes formeren en kreeg ik een tik tegen mijn schaats. Nog geen 20 rondjes had ik gereden of ik lag al op het ijs. Gelukkig hadden we nog drie dames in de koers die goed meereden. Alle dames reden goed van voren en zaten lekker in de koers. Helaas viel ook Jessica al na 44 rondjes en dat terwijl ze heel goed in de wedstrijd zat.

 

Eline kon deze wedstrijd lekker ontspannen rijden en begint duidelijk steeds beter te rijden! Ze overleefde niet alleen de eerste tussensprint maar ook de tweede. Even leek het er op als of ze heel knap zelfs de wedstrijd ging uitrijden. Maar helaas na 50 rondjes te hebben gereden ging het lichtje toch uit. Dit is een goede verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden.

 

Nu was alle hoop gevestigd op Zoey, onze laatste pion in de wedstrijd. Zoey rijdt netjes in het peloton mee en weet in de sprint te eindigen op een keurige 48ste plek! Op naar het natuurijs op de Weissensee.

 

Uitslag: http://schaatsen.nl/topsport-marathon/evenementen/kpn-marathon-cup-16-finale-19-01-2013

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 10 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!