Trainingskamp Heerenveen

 

 

Op 13 september was het eindelijk zo ver, we gingen voor het eerst het ijs op dit seizoen. Altijd spannend na een zomer hard trainen.

 

Helaas kon Thom het ijs nog niet op omdat, hij zijn enkel had verzwikt. Dus gingen de andere 3 rijders van Groenehartsport.nl samen met de Uithof ploeg voor het eerst het ijs op.  De eerste slagen op het ijs waren een beetje onwennig maar, na een paar rondjes ging het weer steady as a rock. Er stond een training op het programma om aan het ijs te wennen. Maar ook een aantal intensieve blokjes. We trainde samen met de Uithof ploeg en later sloot wereldkampioen sprint Erben Wennemars nog bij ons aan. Na de ijstraining gingen we naar onze verblijfplaats voor dit weekend, Hotel van der Valk in Drachten. Daar hebben we heerlijk gegeten en na een drankje in de bar zijn we gaan slapen. De dag daarna stonden twee ijstrainingen op het programma.

Om half 7 ging de wekker want om half 9 was de eerste ijstraining. Na het ontbijt gingen we richting Thialf. Om een pittige training af te werken. Tijdens de trainingen werd er wat aan het materiaal gesleuteld en getest. Na de ijstraining terug naar het hotel voor een middag dutje en wat eten. 's Middags stond ijstraining 2 op het programma, met behoorlijk wat intervallen. Dit was alweer onze laatste ijstraining van het weekend. Morgen staat namelijk het fietsen van de Elfstedentocht op het programma! Terug uit Thialf stond er weer een overheerlijk diner voor ons klaar in Hotel van der Valk.  Daarna weer vroeg naar bed want morgen stond er een mooie duur rit op de fiets op het programma.

Op zondag ging de wekker ook weer om half 7, er moest flink gegeten worden voor het fietsen van de Elfstedentocht. Onze gids was de nummer 4 van de Elfstedentocht in 1985 Jan Kooiman. Samen met de Uithof ploeg, ons management team Jan Dirk en Ubbo  en sponsor Albert de Koning gingen we in Leeuwarden van start. Op de cruciale punten langs de route vertelde Jan nuttige informatie. Na 216 km en een stuk wijzer waren we weer in Leeuwarden.  Moe en voldaan reden we weer terug naar huis. Op naar het volgende trainingskamp in Erfurt!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!