Regenachtige wedstrijd in Amsterdam

Er zijn van die dagen dat je het liefst al aan de warme chocomel begint voordat de wedstrijd überhaupt is begonnen. Zaterdag 12 Oktober had zo’n dag kunnen zijn. Maar niet voor de heren van Groenehartsport.nl, weer of geen weer, vanavond gingen we knallen.
 
Inlopen in de regen, rekken in de regen, bespreking in de regen, pak aantrekken in de regen, schaatsen aantrekken in de regen, wachten totdat de zamboni van het ijs af komt in de regen, wedstrijd in de…of toch niet?  
Op het moment dat de eerste B-rijders het ijs betreden stopt het noodweer, de paraplu’s worden ingeklapt, humeurige onder capuchon doorkijkende gezichten beginnen weer te lachen, de speaker knalt het volume omhoog, we kunnen beginnen.
 
De start is nerveus, een hoop geduw en getrek. Gelijk een aantal valpartijen waaronder van ons gelukkig geen slachtoffers. Waar Thijs en Christiaan kiezen voor een rustige start achterin om de bende eerst is even te overzien zijn Remco en Thom meteen voorin te vinden. Er word wat gesprongen, geprobeerd, gekeken, dichtgereden. De training van de afgelopen zomer begint zijn vruchten af te werpen, iedereen springt wel een aantal keer mee maar ook in het vervolg van de wedstrijd is het geen groep gegeven om meer dat een half rondje te pakken. Voor Joost (Juffermans, red.) is het goed om te zien dat er eigenlijk bij elke wezenlijke ontsnapping wel 1 of meerdere jongens van het Groenehartsport.nl team aanwezig zijn.
Met nog 15 ronden te gaan begint de finale al, het tempo gaat omhoog. Met Thom als man met een snelle laatste ronde word zijn kaart vanaf nu gespeeld. Thijs en Remco die erg bedrijvig waren in de wedstrijd proberen samen met Christiaan zoveel als mogelijk het peloton bij elkaar te houden.
Met nog 4 ronden te gaan rijd Christiaan naar voren en probeert op kop het tempo constant te houden, Thom zit goed voorin maar dat moet natuurlijk wel zo blijven. Rijders die denken nog laat kunnen ontsnappen kunnen we niet gebruiken. Het lukt tot een ruime ronde voor het eind. Thom die op het voorlaatste eind niet vrijuit kan schaatsen word in al het sprintgeweld daarna toch meer dan verdienstelijk derde, eigenlijk zelfs tweede omdat er een A-rijder mee sprint.
Na afloop blijkt dat Remco in de laatste rondes helaas is gevallen. Maar het mag, ook voor hem, de pret niet drukken.
Een fantastisch begin van het seizoen. Durf nu nog maar is en wedstrijd over te slaan, hier wil je als sport/schaatsfan toch gewoon bij zijn.
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 8 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!