Nieuwe ronde nieuwe kansen!

19/10/2013 Vandaag geen paraplu’s langs de baan, dit maal zijn de jongens van het groenehartsport.nl team neergestreken in het schaatsmekka van Nederland. In Thialf Heerenveen mogen de mannen weer van start voor hun 100 ronden. Na vorige week succes te hebben behaald met de 3de plek van Thom van Beek, zijn de jongens weer uit op succes en misschien een plekje hoger op het ereschavot. Zoals gebruikelijk hebben ze voordat de wedstrijd begint een ploegenbespreking met ploegleider Joost Juffermans. Hier bespreken ze wat zoal het plan wordt van de wedstrijd. Het plan was zo veel mogelijk Thom helpen zodat hij nog fris in de finale zou zitten.
 

 


Op het snelle ijs in Thialf werd hard gereden door de 82 eerste divisie rijders. Er waren weinig rust momenten in de wedstrijd en veel ontsnappingen. De mannen van groenehartsport.nl hielden zich goed rustig tot half koers (opdracht van de ploegleider). Ze waren goed actief in de koers, in elke groep die wegreed zaten wij, mannen van groenehartsport.nl mee. Thom pakte half koers nog de maximale punten in de punten sprints. Zoals  gebruikelijk  doen in de eerste divisie ook top divisie rijders mee aan de wedstrijd. Deze rijders reden met nog ongeveer 30 ronden te gaan het peloton op een ronde. Thom en Remco hebben nog geprobeerd bij deze mannen te komen maar dit is helaas niet gelukt. In de finale reden nog verschillende groepjes weg. Onder andere een groepje waarin Christiaan  erg actief was. Toen niemand mee zat van de mannen van groenehartsport.nl heeft Thijs Thom nog naar een groepje weten te rijden. Ook dit groepje werd weer terug gepakt door het peloton.
Diep in de finale reed een groep van 4 mensen weg, bij deze groep sloot Thom nog aan. Nadat Thom weg reed uit het peloton, deden Remco en Thijs goed stoorwerk voorin. Nadat Thom aansloot in de kopgroep kregen ze een ronde later de bel voor de sprint. Omdat, de 2 top divisie rijders een ronde voorsprong hadden sprinten de groep van Thom en het peloton met nog 6 ronden te gaan af. In de kopgroep wist Thom te winnen en eerste te worden dus na de 2de plek van vorige week is Thom deze week eerste geworden! Omdat Remco en Thijs al voorin het peloton zaten konden ook zij naar een goede uitslag sprinten. Helaas was Christiaan in de finale niet zo fit meer na al het aanvallen wat hij deze wedstrijd heeft gedaan. ( Thom 1ste, Thijs 11de, Remco 25ste, Christiaan)
Thom mocht ook dit keer weer de 3de plaats betreden op het podium. Helaas worden in de daguitslag de top divisie rijders ook op het podium geplaatst. Maar zoals het nu gaat komt Thom wel op die hoogste tree.
Thom mocht ook het leiderspak en het jongerenpak in ontvangst nemen na zijn overwinning.
Door de goede klasseringen van onze rijders won groenehartsport.nl ook het dagploegen klassement.

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 13 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!