KPN Cup 9 in Assen

Op een vrijwel, qua weer, troosteloze dag hadden de mannen van Groenehartsport.nl de eer om in te lopen op een niet minder troosteloze ijsbaan. Nou ja, 3 mannen dan, Thom kon vanwege zijn ruime voorsprong in het klassement een marathonwedstrijd laten lopen om de tweedaagse langebaanwedstrijd, Eindhoven Trofee te rijden.

 

 

 

Na een speurtocht door het veelal gezellig warme Bonte Wever complex ,waar onder andere ook een hotel en een zwembad dienst vanuit maakten, vonden ze achterin de ijsbaan. Het middenterrein was open, de regen kletterde hier keihard doorheen wat de door grijze betonnen tribunes aangeklede ijsbaan niet veel opfleurde.

Maar goed, langzaam maar zeker vulden meer eerste divisie rijders het toneel en na vanuit de kleedkamer een eind naar de baan te hebben gelopen bleek dat ook het eerste publiek zijn intrede had genomen. De wedstrijd kon beginnen!

Het ijs was in de bochten vrij snel uitgetrapt met een zware wedstrijd tot gevolg. Het was een wedstrijd van hollen en stilstaan. Er werd veel gekeken, veel weggereden maar voornamelijk hard geschaatst. De vrije rol die ploegleider Joost Juffermans had meegegeven aan de rijders wierp zijn vruchten af. Alle drie de mannen sprongen op alles wat gevaarlijk bewoog maar helaas resulteerde het uiteindelijk in niets. @ keer in de wedstrijd was er een tussensprint en met hulp van de Groenhartsportmannen werden bijna alle puntjes voor Thom zijn concurrenten weggesnoept. Thijs zat meerdere malen mee, vaak was de groep net te groot en kregen ze geen zegen van het peloton. Remco zat mee in een net te kleine groep, met z’n tweeën cirkelden ze rondjes lang voor het peloton maar meer dan 200 meter kregen ze nooit. Wat Thijs en Christiaan ook probeerden qua afstopwerk. Richting finale, met nog 20 rondjes op het bord, melde Christiaan zich voorin en na een eerste halve poging sprong hij mee met een groepje van 3 waar er nog 2 aansloten. Met datzelfde groepje en een halve ronde voorsprong zagen ze de rondjes wegtikken. Nog 10, pfoeh das nog best lang! Nog 5, het zit er misschien wel in! Nog 3, het zal toch niet!

En inderdaad, het zou toch niet. De troepen van Evert Hoolwerf, de nummer 2 in het klassement, zetten zich op kop. Hij wilde met Thom als grote afwezige het liefst veel punten pakken. Het werd hard dicht gereden waarna inderdaad diezelfde Hoolwerf het kunstje afmaakte.  Remco en Thijs sprintten in als het geweld naar een 14de en een 16de plaats. Christiaan moest zijn alles of niet poging bekopen met een laatste plaats, de benen waren leeg.

Een (pleuris)eind rijden, voor een wedstrijd met gemengde gevoelens. Joost was tevreden, dus de mannen ook! Volgende week Alkmaar, opnieuw de beuk erin!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!