Fantastisch weekend voor Groenehartsport!

Dit weekend stonden er 2 wedstrijden op het programma KPN Cup 11 in Breda en het Kampioenschap van Kralingen op de nieuwe ijsbaan in Rotterdam.
 
 
 
Op zaterdag 21-december stond de marathon in Breda op het programma. Zoals gewoonlijk startte de wedstrijd van de mannen van Groenehartsport om 18:00 precies.
Er heerst al een paar weken een ontspannen sfeer. Als Thom elke week rijd en een paar puntjes pak kan het leiderspak hem niet meer ontgaan. De andere jongens kunnen dit goed gebruiken om zelf ook goede uitslagen te rijden omdat Thom het nu zelf wel red. Iedereen let juist op hem maar Thom zal natuurlijk nooit een gat naar een ploeggenoot dichtrijden.

Ideaal zo bleek zaterdag weer. Remco reed een super wedstrijd. Halverwege de wedstrijd koos hij met 4 anderen de aanval. Het duurde een goede tijd voordat deze vijf man een ronde konden pakken. Maar uiteindelijk gebeurde het wel. Remco kon snel naar voren in het peloton worden gereden door Christiaan en Thijs. 

In de tussensprints voor punten kon Thom zijn slag opnieuw slaan en weer punten uit lopen op zijn directe concurrenten.

Verder was de wedstrijd niet heel wild er werden hier en daar wat speldenprikjes  gegeven maar niemand kon meer weg komen.

Doordat het vijftal een ronde had gepakt. Kreeg het peloton de bel op ronde 6. Thom, Christiaan en Thijs maakten zich op voor de massasprint. Daar nestelde Thijs zich achter Thom. Na al het harde werk wat Christiaan in de wedstrijd had gedaan sprintte hij af midden in het peloton.
Thom en Thijs kwamen als 6de en 12de over de streep. Nu was het aan Remco om af te sprinten in zijn kleine peloton van 5 man. Met nog 1,5 ronden te gaan zat Remco op de beste plek die je kunt hebben als 2de. Helaas nadat Remco de bel hoorde en nog een rondje moest viel hij in de een na laatste bocht. En kwam uiteindelijk als 5de over de streep.

De mannen van Groenehartsport wonnen wederom het ploegenklassement van de dag en ook daar staan we nog steeds op nummer 1!!!! 
Dit weekeinde bestond niet alleen uit de KPN Cup, maar ook uit een extra georganiseerde wedstrijd in Rotterdam. Met de naam, kampioenschap van Kralingen. Leuk detail, de ijsbaan is in een tunnel gemaakt. Deze wedstrijd valt buiten was eigenlijk alle voor A-rijders bedoeld. Maar de beste 20 B-rijders mochten ook mee doen, dus ons volledige team stond aan de start.
Na een heerlijke nacht in het hotel van de hoofdsponsor van het toernooi, hotel Van Der Valk Ridderkerk, gingen we van start om half 12. Het ijs was snel en de omstandigheden goed. Vanaf het begin werd er veel aangevallen en was Christiaan actief bezig. Helaas waren de benen nog niet genoeg hersteld van de avond ervoor en hij moest voortijdig het strijdveld verlaten. Thijs hield het langer uit en liet zien dat hij toch precies weet hoe wedstrijden verlopen. Helaas moest hij ook de strijd staken. Nu waren alleen Remco en Thom nog in de race. Met een groep van 10 man pakte Thom een rondje, er moest hard voor gevochten worden maar uiteindelijk in samenwerking met Erik-Jan Kooiman lukte het. Enige rondes later probeerde Willem Hut weg te rijden en daar sprongen Remco en Thom attent met mee. Met een groep kwamen ze rond en zo had Remco 1 ronde voorsprong en Thom 2 , samen met nog 3 anderen. In de finale werd Remco uiteindelijk 10de, de mannen met de 2 rondes voorsprong moesten samen nog 5 rondjes. 4 rondes lang reden de 4 man recht op, geen van allen luktte het om een succesvolle aanval te plaatsen. Met de bel ging Niels Mesu de sprint aan, Thom vloog erachteraan en kwam als eerste bij de laatste bocht. Met zijn laatste krachten kwam hij over de finish, als eerste! Erik Jan werd 4e. De eerste A overwinning van het Groenehartsport.nl team is binnen. Een mooie beloning op een mooi weekend. Iedereen kreeg nog een traditioneel glas schrobbelèr en de wedstrijd werd nog even nabesproken. Hierna gingen team Groenehartsport.nl en de Uithof team weer terug naar Hotel Ridderkerk voor een verdiende douche en maaltijd! 
 
Maandag 23 december voelde als een zondag. De wedstrijddag achter de rug, je bed uitrollen, aanschuiven aan het ontbijt en je daar bedenken dat het aanrecht wel erg vol stond, en het ook best druk is aan de tafel. Oja, we waren nog steeds in Ridderkerk. In extreme luxe toewerken naar een fietstocht. Ondertussen schoven Albert de Koning (sponsor) Kurt Wubben (ploegleider Team de Uithof) en Linda Bouwens (schaatster team Okkinga, en vriendin van de ploeg) voor een bakkje koffie. 
Nadat Kurt zich een half uur had afgevraagd waarom hij in vredesnaam zo vroeg z'n bed was uitgekomen als hij toch een half uur extra moest wachten op die trage verwende schaatsers, konden we tegen 11 uur toch echt vertrekken. 
De drukte rondom Rotterdam te hebben verlaten, reden we we al gauw het pitoreske wegennet van de Lekstreek binnen. Een voorzichtig begin, omdat je na 2 wedstrijddagen toch niet te snel in je kaarten wilt laten kijken. De route leidde langs 1 van de kantoren van (Albert) de Koning & Witzier, daar werd snel gecontroleerd of er daar hard genoeg werd gewerkt en er was tijd voor een foto. Een paar honderd meter stond in cafe 'Je Moeder' koffie met gebak en tostie's klaar. 
Met alle lekkers in de maag leek het laatste stuk een makkie te worden.
Maar de wind begon toch meer parten te spelen dan gehoopt. Maar hoe slecht sommigen er ook af en toe bijzaten, zoals het marathonners betaamd werd er absoluut niet geklaagd. Gelukkig namen Erik-Jan en Ruud Aerts, met bescheiden hulp van Christiaan (de dag ervoor niet bijster veel gedaan;)) en de anderen een hoop kilometers voor hun rekening. 
Na een ferme (deels gechanteerde) sprint de Brienenoordbrug op stond de douche in het hotel al weer aan. Nog even snel een bak koffie en toen huiswaarts. Wat is het leven als sporter toch heerlijk. 
 
Na dit prachtige begin van de week wensen wij u bijzonder goede kerstdagen toe. Voor oud en nieuw zijn we aanstaand weekend nog bij u terug. Tot dan!
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!