NIEUWSBRIEF / PERSBERICHT 9 januari 2014

Geachte heer/mevrouw, sporters, toeschouwers, donateurs en belangstellenden,

 

NIEUW JAAR 2014

Aan het begin van het nieuwe jaar wensen wij u allen een goede gezondheid, liefde en sportieve prestaties!

 

Het jaar 2013 sluiten we met het Groenehartsport.nl schaatsteam super af. De vier rijders hebben alle wedstrijden kunnen rijden en zijn in het bezit van de Oranjepakdrager. Dit betekent dat we de leider hebben in het algemeen klassement en dat met zo’n ca. 150 punten voorsprong op nummer 2. Dit is een goed vooruitzicht voor het algemeen kampioenschap 2014.

 

 

 

HET TEAM GROENEHARTSPORT.NL, IN DE PERSOON VAN THOM VAN BEEK, NEDERLANDS KAMPIOEN MARATHONSCHAATSEN 2014 EERSTE DIVISIE.

 

Op 5 januari 2014 startte het schaatspeloton op de schaatsbaan in Dronten, nadat 1 minuut stilte in acht was genomen ter nagedachtenis aan het overlijden van Sjoerd Huisman, voor de 100 ronden voor het Nederlands Kampioenschap 2014 eerste divisie. De eerste 50 ronden werden door het peloton in alle rust gereden en was er nog nauwelijks sprake van een wedstrijdelement. Nadat de eerste 50 ronden waren verreden, ging Groenehartsport initiatieven nemen in de persoon van Remco Schouten. Hij reed weg bij het peloton. Nadat hij meer als 100 meter bij het peloton was weggereden, werd hij teruggehaald door het peloton. Zo waren er diverse ontsnappingen welke werden teruggehaald. Tot op een gegeven moment, ca. 30 ronden voor het einde, een groepje van zo’n vijf personen,  waaronder opnieuw Remco Schouten, wegreden van het peloton.

 

Dit groepje bleef enige ronden weg met als gevolg dat onze rijder Thom van Beek (Groenehartsport.nl) vanuit het peloton sprong richting de kopgroep, direct gevolgd door Tom Schuit en op enige afstand gevolgd door Evert Holwerf. Vrij vlot waren Thom en Tom aangesloten bij de kopgroep. Enige tijd later wist Evert Holwerf zich ook bij de kopgroep te mengen zodat de kopgroep op dat moment bestond uit 8 personen.

 

De kopgroep ging vervolgens goed rijden om opnieuw aansluiting te krijgen bij de staart van het peloton, in eerste instantie geholpen door Christiaan Hoekstra (Groenehartsport.nl) die zich vanuit het peloton terug liet zakken om de kopgroep op te halen. In tweede instantie opgevolgd door Thijs Smets (Groenehartsport.nl) die de kopgroep vervolgens weer naar het peloton toe reed, in een zo rap tempo dat zelfs de kopgroep opsplitste. Remco en Thom werden door Thijs vlot voor in het peloton gebracht waarna de rest van de personen uit de kopgroep ook wisten aan te sluiten. Zo hadden op dat moment ruim 8 personen een ronde gepakt op het peloton zodat het peloton 10 ronden voor het einde afsprintte (de strijd verliet).

 

De overgebleven 8 personen konden vervolgens gedurende 10 ronden gaan rijden voor de finaleplaats. Bij ronde 7 nam Remco Schouten opnieuw het initiatief en reed weg bij de kopgroep. Zo heeft hij enkele ronden op meer dan 100 meter afstand van de kopgroep gereden waarna hij door de kopgroep werd teruggehaald. De kopgroep bleef toen tot het einde bij elkaar en zou het gaan uitkomen op een eindsprint van de volledige kopgroep. In de laatste bocht nam Tom Schuit de leiding, gevolg door Thom van Beek en Evert Hoolwerf. Thom van Beek wist zijn krachtinspanningen zodanig op het ijs te plaatsen dat hij erin slaagde nog voorbij Tom Schuit te komen zodat de plaatsen als volgt werden verdeeld; Thom van Beek (Groenehartsport.nl) Nederlands Kampioen eerste plaats, Tom Schuit (2e) en Evert Holwerf (3e).

 

MISSIE TEAM GROENEHARTSPORT.NL GESLAAGD!

 

HULDIGING

Na afloop van de wedstrijd werden de finalisten gehuldigd. Thom van Beek werd voorzien van een erekrans met de Nederlandse vlag en het rood-wit-blauwe jasje. Het Wilhelmus werd ten gehore gebracht waarop aansluitend een luid applaus volgde.

 

FELICITATIES / INTERVIEW

Na de huldiging volgden door journalisten diverse interviews met Thom van Beek. Aansluitend met fotosessies van het team wat het kampioenschap heeft behaald.

Daarna heeft het hele team met aanhang, ouders, aanwezige donateurs en coaches/ begeleiding een afsluitend etentje gehad op de Groenehartlogies Rijnhoeve te Koudekerk a/d Rijn welke de slogan kent: “Waar Holland echt Holland is”, aangeboden door de sponsors.

 

KOMENDE ACTIVITEITEN

Voor actuele informatie kunt u kijken op de website www.groenehartsport.nl.

De komende activiteiten zijn o.a.:

Op zaterdagavond de KPN Cup wedstrijden.

Zaterdag 25 januari 2014, Aart Koopmans Memorial 100 km op de Weissensee, Oostenrijk.

Woensdag 29 januari 2014, Nederlands Kampioenschap op natuurijs 100 km, Oostenrijk.

Zaterdag 1 februari 2014, Alternatieve Elfstedentocht, 200 km op de Weissensee, Oostenrijk.

Eind februari/begin maart, afsluitende KPN Marathon Cup 16, Olympisch Stadion A’dam.

Eind februari/begin maart, lange baan wedstrijden, Olympisch Stadion Amsterdam.

 

ONDERSTEUNING INITIATIEF

Voor de personen die nog geen sponsor of donateur zijn en dit initiatief van Groenehartsport.nl onderstrepen, waaronder wordt verstaan het op de kaart zetten van het Groene Hart en de vitaliteit van het gebied te stimuleren, meldt u zich dan aan als donateur of sponsor. Zie onze website www.groenehartsport.nl onder donateur of sponsor en vraag de mogelijkheden hiervoor aan bij a.dekoning@koningwitzier.nl.

 

Wij wensen u het allerbeste toe en hopen u met regelmaat aan te treffen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Albert de Koning

namens de sponsors

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!