Groningen uit, altijd lastig.. maar niet voor Groenehartsport.nl !

Groningen, Groningen stad, Kardinge, 18:00, het begin van een gekke wedstrijd. Tweedde ploegleider Aad de Haas langs de kant van de eerste wedstrijd na het NK. Op het laatste moment kreeg Thom in de kleedkamer zijn rood, wit, blauwe pak. 'Helaas' zijn de regels onverbiddelijk en als leider van klassement word je geacht om in het oranje pak te starten. Het pak kon dus nog in het plastic, zo de tas weer in.
 
 
 
Alsof het peloton alleen nog maar aan de Weissensee kon denken na het NK werd er gestart. Op een zeer laag tempo werden de eerste rondjes weggeflyerd. Tot het moment dat Thijs het niet meer hield en een vlijmscherpe demarrage plaatstte, hij kreeg een paar man mee maar toen ze werden teruggepakt was dat helaas ook het laatste wat hij kon. Thijs kwakkelde afgelopen week wat met zijn gezondheid en kijkt uit naar een goede trainingsweek om volgende week weer te knallen. 
Het ijs bleek goed te glijden, wat zijn weerga had in veel aanvallen waar uiteraard bijna altijd het Groenehart vertegenwoordigd was en vaak de kar trok. Maar hoe goed de kwaliteit in de kopgroep ook was, hoe veel ploegen er ook vertegenwoordigt waren, niemand kreeg de zegen. Het draaide uit op een sprint die ruim 10 ronden voor het eind al op 1 grote stoeipartij uitdraaide. Na 10 ronden vechten achter de kont van Thom sprinte hij zelf relatief gemakkelijk naar de winst. Remco en Christiaan, beiden geen helden in het gedrang konden zich redelijk van voren houden, wat resulteerde in een 18de plek voor Christiaan en een 30ste plek voor Remco. Niet de beste uitslagen van het seizoen voor de laatste 2 mannen maar sprinten is ook een kwestie van veel 'doen' en dan mag je in je eerste jaar dik tevreden mee zijn. 
 
Volgende week de laatste cupwedstrijd voor dat we naar de Weissensee mogen. Tilburg, nog geen uur rijden vanuit het Groenehart dus we zien u volgende week in onze afzwaaiwedstrijd (voor de Weissensee, wees maar niet bang)! Tot dan
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!