Weissensee

 

Op donderdag 23 januari vertrok groenehartsport.nl richting de Weissensee, de avond er voor waren wij al bij elkaar gekomen bij Jan Dirk om alle auto´s in te laden. We hebben bij Jan Dirk op de boerderij overnacht zo dat we op donderdag ochtend om 04.00 konden vertrekken richting Oostenrijk.......

 

 

Na een lange rit in de auto kwamen we in Oostenrijk aan, het kleine meer lag er mooi bij en daar werd al vol op geschaatst, bij ons huis aan het grote meer was alleen maar water te zien, een groot contrast met het kleine meer. Na dat we alle spullen uitgepakt hadden zijn we snel de fiets opgesprongen voor een ritje richting het kleine meer om daar even een kijkje te nemen bij het ijs en om de benen wat los te trappen.

De dag daarna was het tijd om voor het eerst met schaatsen aan het ijs op te gaan, het ijs lag er mooi bij, weinig scheuren en een mooi parcours over het kleine meer na 2 rondjes en een warme chocomel waren we klaar om morgen de Aard Koopmans memorial te rijden, een wedstrijd over 100km.

 

AKM

 

Het was vandaag prachtig weer aan de Weissensee, weinig wind en een prachtig zonnetje, ideale omstandigheden voor de wedstrijd, na een goed ontbijt en een rondje los fietsen, werd er nog even wat gegeten en was iedereen klaar om naar het ijs te gaan. De eerste rondes werden met een flinke snelheid afgewerkt, het werd een harde koers, na 70 km reed Remco in een scheur en zijn schaats was krom, hij moest helaas de strijd vroegtijdig staken, even daarvoor was Christiaan gevallen en op dat moment schoot het peloton in gang en kon Christiaan helaas niet meer aansluiten bij het peloton. Op dat moment waren alleen Thijs en Thom nog in koers, Thijs moest na 90 km het peloton laten gaan en reed de wedstrijd nog wel uit. Toen de finale begon werd er flink door gereden en er werd een kopgroep geforceerd, Thom sprong hier naar toe en begon de finale in de kopgroep, in de laatste ronde viel Thom helaas en kon niet meer terug komen bij de kopgroep, Thom finishte nog wel voor het peloton op een keurige 24e plek.

 

Ploegenachtervolging

 

Op dinsdag stond de ploegenachtervolging op het programma, een tussendoortje tussen de drie grote wedstrijden door, maar wel altijd een spectaculair onderdeel, het plan was om Thom te laten starten bij de Uithof en met deze ploeg voor de winst te gaan, en daarnaast nog een ploeg te maken met de rest van de groenehartsport.nl rijders en Erik Jan Kooiman. Helaas mocht het ruilen van rijders opeens niet meer van de jury en werd 5 minuten voor de start gezegd Thom niet bij de Uithof mee mocht doen. En starten dus alsnog met zijn ploeggenoten van Groenehartsport. De formatie van Groenehartsport reed een goede tijd en werd 10e in de einduitslag en finishte als 1e B ploeg en kreeg daarvoor nog een extra premie.

 

ONK

 

Na een paar dagen rust werd op woensdag het open Nederlands Kampioenschap gereden. De omstandigheden waren weer erg goed, weinig wind alleen de zon had plaats gemaakt voor een flink wolken dek waar door het wat kouder aanvoelde, de 4 rijders van Groenehartsport hadden erg veel zin in deze wedstrijd. In de eerste ronde van de wedstrijd reed al een kopgroep weg, zonder een rijder van Groenehartsport, maar wel met een rijder van de Uithof, het doel was om de wedstrijd weer uit te rijden dus om in het begin rustig aan te doen en dus in het peloton te blijven. Wat niemand verwachten was dat het peloton de kopgroep de ruimte zou geven en dat de kopgroep vooruit bleef, in het peloton werd er niet echt door gekoerst maar er op sommige momenten werd er flink door gereden. Thom Christiaan en Remco reden de wedstrijd uit en Thijs moest helaas door kramp in zijn voeten de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

 

Alternatieve Elfstedentocht

 

Op zondag 1 februari stond de Alternatieve Elfstedentocht op het programma, een aantal dagen voor de start werd bekend dat de weersvoorspellingen niet goed waren voor de zaterdag, er werd namelijk dooi voorspeld. De wedstrijd over 200km werd dus verplaatst naar vrijdag. Op vrijdag werd wel sneeuw voorspeld maar de kans om vrijdag te rijden was groter dan zaterdag. Donderdag op vrijdag nacht werd helaas bekend dat de Alternatieve Elfstedentocht niet door kon gaan. Dit was een flinke domper. Maar na dat iedereen wakker was geworden werd voor iedereen wel duidelijk dat de wedstrijd echt niet door kon gaan, er was namelijk in de nacht 1 meter sneeuw gevallen. In plaats van schaatsen werden er dus sneeuwballen gegooid, gesleed, auto´s uitgegraven en de gezorgd dat het huisje een beetje begaanbaar bleef. Aan het einde van de dag lag er zo´n 2 meter sneeuw. Er kon dus ook nog niet vertrokken worden richting Nederland omdat de wegen onbegaanbaar waren voor het verkeer. Uiteindelijk kon zaterdag vertrokken worden richting Nederland en kwam gelukkig iedereen veilig thuis.

 

Opvallende prestaties

 

Niet alleen de rijders van Groenehartsport.nl hebben vorige week geschaatst op de Weissensee maar ook sponsor Albert de Koning en Ploegleider Aad de Haas reden toertochten. Aad reed de 200km uit op dinsdag en Albert reed de 200km zelfs 2 keer uit op dinsdag in een top tijd van 6 uur 55 minuten en op donderdag reed hij de tocht nog een keer uit.

 

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32003
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!