Het seizoen afgesloten met winst in Amsterdam!

 
Alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, zo snel als het begon is het afgelopen. Maar de tijd gaat snel als je het naar je zin hebt. Zo was dat zeker ook bij ons team, het volledige team kan terug kijken op een mooi seizoen.
 
 
 
De laatste wedstrijd van het seizoen werd zoals aangekondigd gereden in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Na het parkeren was het even zoeken waar de ingang was, na een goede 20 minuten wandelen hadden wij het dan gevonden, en zoals altijd natuurlijk vlak bij waar wij begonnen met zoeken. Maar wel een lekker stukje warm kunnen lopen zo, eenmaal bij de ingang was de sfeer goed. Het stadion was goed aangekleed, de tunnel naar het stadion toe was helemaal in style van oude evenementen. Na de tunnel kwamen wij aan in het stadion, dit zat stampvol met vrije tijd rijders. 5000 schaatsers waren er die dag langs geweest, en dat kon je wel zien aan het ijs. Het ijs had meer weg van de Stompwijkse weg dan van een gladde ijsbaan. Maar na een lange ijs verzorgingen van ijsmeester Beerd van Thialf mochten wij het ijs op. Een deel van de schaatsers was gebleven om toch even te kijken wat onze wedstrijd zou worden.
Bij de start werden de oud gediende ( o.a Johan Bakker ) die jaren bij de B’s rond hebben gereden en nu de schaatsen in de wilgen hangen nog naar voren geroepen voor een ere ronde. Toen de mannen weer aangesloten waren mocht het peloton van start. De eerste ronde was voor Thom, hierna mochten de jonge stieren nog 1 maal voor dit seizoen zich uitleven. De tactiek van het team was net zoals in Heerenveen 1 voor 1 aanvallen en kijken wie er rond kan komen. Helaas lukte dit niet, iedereen wou kennelijk winnen gister en dat was te merken ook. Halverwege ging Thijs hard onderuit, door een van de scheuren die in het ijs lag door de vrij schaatsers. Thijs heeft er een dikke knie aan overgehouden maar gelukkig is hij verder helemaal in orde. Door de val kon hij niet meer aansluiten bij het peloton en moest voortijdig het strijdveld verlaten. Thijs ben ik nog een excuus verschuldigd, afgelopen zaterdag schreef ik dat hij uit gestapt was, wat helemaal niet waar is! Hij was gefinisht op de 54e plek. Het peloton denderde onvermoeid verder, en wederom mocht niemand ontsnappen. Met nog 20 rondjes te gaan leek het toch wel een massasprint te worden. Niet iedereen was het daar mee eens en er waren nog veel uitloop pogingen. Deze werden perfect gepareerd door Remco en Christiaan die een goede uitslag weggooide puur om Thom te helpen. Dit blijkt maar weer eens hoe goed dit team in elkaar zit. Dankzij hun beulswerk kon niemand weg komen en zat Thom met nog een paar rondjes te gaan in een zetel. De laatste ronde ging in en Thom reed op de 2e plek, de laatste bocht ging de voorste man onderuit en Thom kon hem net ontwijken. Een paar man achter hem niet en gingen onderuit, in de binnenbocht kwamen een paar man bijna Thom voorbij maar hij kon zijn snelheid hoog houden en de 9e overwinning voor Groenehartsport.nl binnen halen.
Het seizoen kon niet beter afgesloten worden. Zo heeft het team dit jaar het nationale kampioenschap en het jongeren, algemeen en ploegen klassement gewonnen. Dit hadden wij nooit durven dromen van te voren. Ik kan mij nog goed heugen de gesprekken op trainingskamp in Erfurt waar wij onze ambities uitspraken, ambitieus waren wij maar dit had niemand verwacht.
Binnenkort wordt er goed gefeest op dit mooie seizoen maar eerst moeten er nog een paar langebaan wedstrijden verreden worden. Voor nu bedankt voor het volgen van ons team en volgend jaar gaan wij in vol ornaat weer verder met de goede resultaten. Blijf ons vooral volgen en wellicht vind u het leuk om ons te steunen. Kijk op onze site hoe dit kan.
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 10 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!