Trainingskamp Erfurt

Op zondag ochtend na het afscheidsfeestje van ploegleider Gé was het zo ver, we vertrokken naar Erfurt! De rijders waren in tegenstelling tot de ploegleider Joost en trainer Kurt vroeg naar bed gegaan zo dat we fris in de auto konden stappen richting Erfurt

 

 

 

Na een ochtendje in de auto reden we Erfurt binnen en konden we gelijk al in onze appartementen, daarna was het direct tijd om voor de eerste keer het mooie ijs van Erfurt te betreden. De eerste training ging voor velen nog niet direct goed door de lange reis.

 

Na een goede nachtrust ging het de volgende ochtend op het ijs al een stuk beter. In de middag hebben we een mooi fiets ritje gereden waarbij we de benen weer een beetje los hebben getrapt want de volgende dag stond er al een marathon van 100 ronde op het programma!

 

Ja echt u leest het goed een marathon, en dat nog wel in Erfurt. De ploegen van Jillert Anema (Clafis A-ware Fonterra en Tjolk) organiseerde een trainingsmarathon. Wij vonden het een mooie kans om de benen eens te testen en besloten om ook van start te gaan. Thijs was helaas nog niet fit genoeg en besloot in de ochtend gewoon een training te doen.  Met 4 man tegen de CAF schaats coalitie hebben we er een mooie wedstrijd van gemaakt. Leander en Remco reden de wedstrijd uit, de jongste van de ploeg Rik reed een keurige koers maar de demarrages van Olympisch kampioen Jorrit Bergsma waren er net even te veel aan. En Christiaan had zijn goede benen nog in Nederland laten liggen. Gelukkig kwamen ze halverwege de week alsnog richting Erfurt. Toen op donderdag 4 korte koersjes van ongeveer 15 ronden op het programma stonden won hij er maar liefst 3 (!).

 

Op woensdag ochtend werd er een mooie rit van 2.5 uur door de omgeving van Erfurt gefietst met een mooie klim halverwege de rit met stijgingspercentages tot 25%! In de middag hebben we een mooie schaatstraining gehad.

 

Donderdag ochtend stond de beruchte Kurt training op het programma, Kurt en Joost schaatsen 200m voor de rest van de ploeg en om de 2 ronde rijd er 1 rijder van de achterliggende groep naar Kurt en Joost toe, tot de groep weer compleet is en dan begint de finale van 5 ronde. Zo als ik eerder al zij was Christiaan deze dag oppermachtig. In de middag stond er weer een fietsrit op het programma met een mooi mountainbike pad waar wij met de race fiets van af zijn gereden.

 

Vrijdag de dag voor de langebaan wedstrijd stond er een ijstraining met tempo rondjes op het programma, in de middag stond er een herstel rit op het programma die we samen met de dames van MK Basics reden.

 

Zaterdag was het de dag van de langebaan wedstrijd en ook gelijk de laatste dag van het trainingskamp. Thijs en Rik reden 500/1500m en Leander Christiaan en Remco reden 500/5000m

Uitslagen:

                               500m                    1500m                  5000m

Thijs:                     40.02                     2.03.50

Rik:                       40.52                     2.00.08

Christiaan:            40.48                                                    6.58.03

Leander:               40.03                                                    7.06.30

Remco:                 39.46                                                    6.41.91

 

Wij zijn na het trainginskamp in Erfurt helemaal klaar voor het nieuwe seizoen! Tot zaterdag in Amsterdam! 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!