Eerste overwinning is al binnen!

De eerste wedstrijd is altijd spannend, maar zeker gisteren, de temperaturen stegen zaterdag dik boven de 20 graden en het was dus spannend of we wel van start konden gaan. Uiteindelijk na een mooie wedstrijd gezien te hebben bij de A rijders konden we rond 22.00 uur eindelijk van start!

 

 

De wedstrijd begon rustig en zo als altijd komen de eerste tussen sprints na 15 ronde, hier wilde Christiaan punten pakken voor het klassement. Alleen met het ronde bord op 85 kwam er geen bel voor de tussensprints. De jury was dit denk ik vergeten dus kwam de tussensprint met nog 75 ronde te gaan. Christiaan pakte hier mooi wat puntjes mee voor het klassement.

 

Daarna waren er wat aanvallen waarbij Groenehartsport bijna in elke kopgroep aanwezig was. Met nog 30 ronde te gaan sprong ik (Remco) naar een rijder van Team haven Amsterdam toe en we sloegen direct een mooi gat. Na 2 rondjes samen te hebben gereden zag ik dat Thijs zich af liet zakken en daarna gelijk ook Leander.

 

Thijs reed een aantal ronde op kop en daarna was het de beurt aan Leander en ik om het gas open te draaien. Steeds kwamen we iets dichter bij het peloton. De rijders van Team haven Amsterdam kon ons niet bijhouden en moest lossen uit de kopgroep. Leander reed erg hard en we kwamen snel dichterbij! Met nog 6 ronde te gaan was er een grote valpartij in het peloton een paar ronde later werd de koers geneutraliseerd maar net daar voor kwam ik aansluiten bij het peloton en had alleen één ronde voorsprong.

Het ronde bord werd weer op 10 ronde gezet en we starten op nieuw na de neutralisatie. Rik reed direct weg van uit de start en pakte een mooie voorsprong. Hij hielt dit vol en finishte net voor het peloton op plek 2! Leander werd in de massa sprint 6e en Christiaan 8e! Daarna mocht ik nog 2 ronde door naar de finish en de eerste overwinning was binnen! Met dank aan het super werk van de ploeg! Volgende week start ik in het oranje pak en Rik in het witte pak in Heerenveen!

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!