Weissensee

Donderdag vertrokken we naar de Weissensee, de reis verliep erg snel en binnen 10 uur stonden we op de Weissensee. Er waren geruchten dat het ijs er super goed ijs lag, en dat werd vrijdag ook bevestigt toen we voor het eerst op het ijs stonden. De dag voor dat de eerste wedstrijd plaats vond.

 

 

 

Zaterdag ochtend werd er warm gefietst voor de Aart Koopmans memorial. De wedstrijd ging gelijk hard van start en de A ploegen maakten er een harde wedstrijd van. Ons doel was om de wedstrijd uit te rijden en alleen maar te volgen. Leander en Remco lukte dit en reden de wedstrijd in het peloton uit. Chris en Thijs moesten helaas de koers staken.

 

Het volgende onderdeel was maandag, de ploegenachtervolging. Vorig jaar wonnen we deze wedstrijd bij de B’s en dat wilde we dit jaar weer. Helaas lukte dat niet en we werden 2e in een spannende strijd met Team haven Amsterdam.

 

Woensdag was de dag van het ONK, het doel was weer om de wedstrijd uit te rijden. De wedstrijd werd een harde wedstrijd omdat er een grote kopgroep was en de kopgroep in de finale nog terug werd gepakt. Leander reed de koers in het peloton uit en werd 20ste. Remco kwam 2 ronde voor het einde ten val maar reed de koers wel uit. Christiaan kwam ten val in de verzorging en Thijs moest helaas de koers verlaten maar reed een sterke wedstrijd. Na het NK zijn we uit eten geweest met sponsor Albert de Koning en zijn vrouw Karin. Niet Alleen de rijders van Groenehartsport.nl hebben deze week prestaties geleverd maar ook Albert! Hij reed maar liefst 2 keer de 200km toertocht in 1 week!

 

Donderdag stond de mass start op het programma! Er stond een aparte b wedstrijd op het programma en hier hadden wij onze zinnen op gezet om revanche te nemen na de 2e plek op de ploegenachtervolging. Na super team work in de finale door Christiaan die de sprint aan trok in de finale voor Leander en Thijs maakte Leander het af en won de wedstrijd. Thijs werd 4e in de eindsprint en pakte een 9e plek in het totaal klassement. Van het prijzengeld zijn de die avond lekker uit eten gegaan!

 

Daarna was het uitrusten tot de 200km. Van te voren was het afgesproken om zo lang mogelijk te volgen op de 200 en proberen de wedstrijd uit te rijden. Het was erg koud de ochtend van de 200. Met -17 was het flink afzien de eerste uren. Helaas moest Leander de koers verlaten met bevroren voeten ondanks dat hij zijn schaatsen flink had ingepakt. Thijs reed een erg sterke wedstrijd en heeft ongeveer 150 kilometer gereden. Remco en Christiaan reden de 200 wel uit. Christiaan kreeg de laatste 2 ronde erg last van zijn rug en moest helaas het overgebleven peloton verlaten met rug klachten maar reed na even de rug gerecht te hebben de wedstrijd in zijn eentje uit. Remco kon wel in het peloton eindigen en klasseerde zich als 39ste.

 

Joost en Aad hebben ons tijdens alle wedstrijden super goed verzorgt! Met eten en drinken onderweg en een warme jas na de finish. Onwijs bedankt!

 

Daarna was het inpakken en de volgende ochtend naar huis rijden. Dit viel niet mee met de benen nog vermoeit van de 200km van de dag ervoor. Nu gaan wij ons richten op de laatste 2 wedstrijden van het seizoen. De laatste 2 cup wedstrijden in Deventer en Amsterdam! We gaan proberen het oranje pak te behouden en nog 2 overwinningen te boeken!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 2 | Totaal bezoekers: 31202
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!