24-10-2015 - Amsterdam


Ben je in orde? Hoe is de vorm? Klaar voor het seizoen? 

De drie meest gestelde vragen voorafgaand aan de eerste wedstrijd. De beste reactie is vaak om dat na de wedstrijd nog maar een keer te vragen. 

90% van het peloton heeft namelijk een goede zomer gedraaid en het leuke van de Beloften-divisie is dat er elk jaar weer nieuwe (onbekende) jongens bij komen. Je hebt geen idee waar je staat.

 

 

Omdat er een aantal A-ploegen zijn met meer dan de per wedstrijd toegestane 5 rijders, zijn er een aantal teams genoodzaakt om een rijder te laten starten in de Beloften-divisie. Zo ook deze eerste wedstrijd. Na een twintigtal ronden met wat aftastende demarrages maakte zich met ongeveer 80 ronden op het bord, de eerste grote groep los uit het peloton. Door attent meespringen zaten Sjors, Niels en Christiaan in deze groep mee. De groep pakte na wat tegenspartelen van het peloton een rondje voorpsprong. Omdat tijdens het aansluiten van de kopgroep er vooraan direct een groep wegsprong had de kopgroep geen tijd om te herstellen en schoven er een aantal rijders direct weer door naar voren. 

De omstandigheden waren niet mals, het ijs was eigenlijk al aangeslagen toen er werd gestart en dat maakte dat de meesten uit de kopgroep niet direct stonden te springen om door te rijden. Christiaan hield de A-rijders scherp in de gaten en zat eigenlijk direct mee toen Sjaak Schipper (vorig jaar nog A), Sjoerd den Hertog en Mart Bruggink weer wegsprongen. Zij zaten ook al in de eerste kopgroep. Sjors zat ook weer mee maar er werd na zijn kopbeurt zo hard overgenomen dat het hem net teveel moeite koste om achteraan aan te pikken. Maar wel ontzettend attent gekoerst voor een debuut in de Beloften-divisie. 

De vier overgebleven jongens moesten nog een halve ronde dichtrijden om weer aan te sluiten bij het peloton voor een tweede ronde toen Rik zich uit dat peloton liet zakken. Hij had gezien dat er een groep in de achtervolging was op het viertal en reed het overgebleven gat in 'no-time' dicht. 

Wederom was er na het aansluiten bij het peloton geen tijd om te rusten voor Christiaan. Er werd langs het peloton gereden en gepoogd een derde rondje te pakken en zo de achtervolgende groep het nakijken te geven. Toen dat op het punt stond te gebeuren, gaf Den Hertog flink gas terwijl net Schipper een kopbeurt had gedaan. Hij kwam zo op een gaatje te zitten terwijl Christiaan met Bruggink en Den Hertog aansloot bij het peloton. Mark, Niels en Sjors zagen het gebeuren en begonnen op kop van het peloton te sleuren omdat Christiaan op dat moment de enige B-rijder was met 3 rondjes. Schipper bleek sterk en sloot toch aan. 

De peloton sprintte eerder af vanwege de kopgroepen. Mark werd daar ondanks zijn niet volledige fitheid 51ste. Netjes uitgereden! Rik kwakkeld wat met de gezondheid en het schaatsgevoel en besloot na zijn opoffering voor Christiaan de wedstrijde te verlaten.

Omdat er ook 7 man waren met 2 rondjes voorsprong op het peloton moesten Niels en Sjors afsprinten met het rondebord op 10 voor plek 12. Sjors werd in de chaos die toen ontstond netjes 17e en Niels keurig 22e.  Wat een begin voor de debutanten. 

Met nog 4 rondjes op het rondebord waren alleen de 4 man nog over. Er werd geloerd en gegokt. De A-rijders besloten zich 2,5 ronde voor het eind met z'n tweeen uit te laten zakken. Waardoor Schipper en Christiaan een voorsprong van 50 meter kregen. Maar omdat zij wachtten tot de laatste 300 meter van de wedstrijd kwamen de A-rijders toch nog terug kwamen. Met toch nog een mooie inhaalactie binnendoor behaalde Christiaan een 2de plek achter Mart Bruggink. Maar omdat deze niet meetelt in het algemeen klassement rijdt Christiaan volgende week in Utrecht in het oranje leiderspak.

 

Utrecht, das toch een soort om de hoek, u komt toch zeker wel kijken;)

 

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!