Deventer 07-11-2015

 

Conclusie van de dag: Liever koude vinden en tenen dan met 16 graden een wedstrijd rijden.

 

Op het moment dat we ijsbaan De Scheg in Deventer binnen stapten stonden de regiodames op het punt van beginnen. We zagen dat het ijs vanaf de start al aangeslagen was aan de buitenkant en er zich een plas water in de binnenbaan vormde door de warmte. Kortom, er stond ons waarschijnlijk een waanzinnig zware wedstrijd te wachten.

 

 

Na de teambespreking stond het team op scherp en zaten we kort bij elke groep die wegreed. Na een ronde of 20 reed Niels met een groep weg. Die groep kreeg in eerste instantie niet veel ruimte maar nadat eigenlijk alle overige Groenehartboys hadden geprobeerd naar de groep toe te springen en bleek dat zeker Christiaan, vanwege zijn oranje pak, maar ook de rest van de jongens in het groen en geel weinig ruimte meer kregen. Uiteindelijk pakte de groep van in totaal 7 man een rondje. 

Daarna heeft elk van onze rijders wel geprobeerd om nog een ontsnapping op te zetten. Maar tot vervelends toe reed de rest van het peloton er direct acher aan maar reed er niemand door. Zware omstandigheden zorgden voor een hoop laffe rijders. 

Maar gelukkig zat Niels in de kopgroep!

 

Mark reed alweer een heel stuk beter dan vorige week en was tevreden toen hij na 80 rondjes uit de koers moest stappen. 

Het peloton kreeg de bel voor de laatste ronde met het bord op 11 waarin Rik, Sjors en Christiaan een waanzinnige leadout gaf en zelf ook nog goed finishte. Christiaan werd anderhalve ronde voor het eind flink gehinderd maar kon dat rechtzetten waardoor de 2de, de 3de en de 4de plek in de pelotonsprint respectievelijk voor Sjors, Rik en Christiaan waren. een 9de, een 10de en een 11de plek dus. 

 

Toen kon  de finale beginnen voor de kopgroep van 7 man. Thijs van der Steen (al een aantal jaar B-rijder) had in de pelotonsprint een voorsprong van ongeveer 30 meter kunnen bemachtigen op Niels, die op zijn beurt weer 30 meter voorsprong op de overige leden uit de kopgroep.

Niels maakte de dappere beslissing om de achtervolging, in zijn eentje, in te zetten. En met succes! 

Hij sloot aan bij Thijs en met z'n tweeen gingen ze de laatste ronde in. Niels kwam met meer snelheid de bocht uit en stond op het punt om Thijs in te halen toen een scheur in het zeer gehavende ijs, roet in het eten gooide. Niels uit balans maar toch 2de!

Een meer dan goede prestatie voor de derde wedstrijd van een eerstejaars B-rijder. Dat geeft vertrouwen.

Op naar Haarlem volgende week! Vlakbij! Komt u ook?

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!