Haarlem 14-11-2015

De eerste "thuis"wedstrijd van dit seizoen. Mark heeft jaren getraint in Haarlem en doet dit op donderdag nog steeds. Voor de rest van ons is Haarlem natuurlijk ook niet het einde van de wereld.

Ook organiseren Jan Dirk Corts en Ubbo Kuper in samenwerking met Jan van der Hoorn de marathon en zetten daarbij een tent op voor sponsors en andere genodigden. 

 

 

Met een forse wind op de half open Kennemer IJsbaan die zorgde voor een halve baan tegenwind en een halve baan mee wind waren de omstandigheden ideaal voor wederom een zware wedstrijd. 

Helaas had onze thuisrijder ontzettend pech, na een sterk begin van de wedstrijd waarin hji fel reageerde op een aantal aanvallen, viel hij in rondje 54 hard op zijn elleboog. Zonde! De vorm komt er aan, hou vol Markie!

De rest van de wedstrijd zaten de overige Groenehartsport mannen goed van voren maar liep het tactisch niet altijd helemaal zoals het zou moeten. Uiteindelijk ging er een klein groepje rijden met Rik die daar  scherp naar toe sprong. Christiaan hield door zijn oranje pak het peloton in bedwang. Helaas sprongen er nog een paar eenlingen achter aan zonder Groenehartsport-rijder maar we konden vertrouwen op Rik zijn sterke sprin.

Na een pelotons-finale waarin duwen en trekken het sleutelwoord was, reed Niels naar een 50ste plaats en Sjors naar een 43ste plaats. Christiaan was net te laat bij de laatste bocht om er als eerste in te gaan en moest daardoor over het kapotgetrapte ijs, kon de bocht niet houden, en reed naar een 5de plek in de pelotonssprint en werd 14de. 

 

Rik mocht samen met de kopgroep de laatste 10 ronden in. Hij sprong een aantal keer mee maar gokte in de finale op Erben Wennemars, die een A-rijder uit zijn team en oud Groenehartsport-rijder Remco Schouten mee had. Rik gokte er op dat Schouten de boel bij elkaar zou houden zodat ze konden sprintten voor de winst maar dat lukte hem niet. Er reden 2 rijders weg. Het laatste rechte stuk van Rik was fabelachtig en reed daardoor naar een keurige 3de plaats. Weer een podiumplek voor Groenehartsport. Die overwinning moet binnenkort echt wel een keer lukken. 

Door Rik zijn goed uitslag staan Niels, Rik en Christiaan in de top 20 van het algemeen klassement en mogen aanstaande donderdag in Dronten bij de A-rijders mee doen om daarna op zaterdag te startten op het nieuwe ijs van Heerenveen.

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32003
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!