Hoorn 28-11-2015

De wedstrijd waarin helemaal niets liep zoals het had gemoeten.

Na een goede ploegwedstrijd van vorige week was het idee om dezelfde tactiek uit te voeren. Meespringen met elke groep, goed van voren koersen en alleen op kop rijden als het functioneel is. 

 

 

De wedstrijd was hard in de beginfase waarna Rik het strijdveld na 49 rondes moest verlaten. Hij was zowel in de marathon in Dronten als in de langebaanwedstrijd in Heerenveen afgelopen woensdag door de fout van een ander onderuit geschaatst en zijn lijf was nog teveel herstellende. Een grote tegenvaller voor de ploeg. Rik reed sterk de laatste tijd.

Na een flink aantal rondes waarin keiharde koers werd gemaakt besloot Christiaan eindelijk eens te gokken en niet direct mee te springen. Een groepje reed weg met Niels erbij. Zoals al in eerdere wedstrijden het geval was geweest kon het peloton heel hard rijden als Christiaan in het oranje pak wegreed of met een groep wegreed maar nu deze groep wegreed bleef iedereen zitten in het zog van onze klassementsleider. Het leek wel alsof ze allemaal te bang waren om op kop te rijden en ze het prima vonden om te rijden voor een 2e plek. 

Het peloton stond dermate stil dat de groep snel, veel voorsprong pakte dat toen Christiaan uiteindelijk de sprong waagde het gat al onoverbrugbaar was geworden. 

 

De wedstrijd was inmiddels het einde genaderd en de jury besloot, omdat de kopgroep met Niels bijna aansloot, dat het peloton af zou sprinten met het bord op 10. Er zou dus gebeld worden met het bord op 11. Echter had de organisatie besloten dat het leuk zou zijn als een VIP van de avond de bel zou mogen luiden. Deze besloot al een hengst aan de bel te geven met het bord op 12. 

Er waren een aantal rijders, waaronder "gelukkig" Sjors, die niet op het bord hadden gekeken en afsprinten op 11. Christiaan zat op dat moment nog in de voorbereiding van de sprint en werd door het onprofessionele klungelen van de jury in de uitslag uiteindelijk maar 7e van het peloton. Sjors werd 2e van het peloton in die rare sprint die geen sprint had moeten zijn. ze werden respectievelijk 10e en 15e. Mark reed naar een 41ste plek.

 

De kopgroep die zichzelf verbaasde door rond te gaan had Niels aan boord en zij gingen de laatste rondes in. Er zaten 2 ploeggenoten in die groep van 9 en Niels gokte er terecht op dat toen er 2 man wegreed dat 1 van die ploeggenoten het wel voor de ander dicht zou rijden. Hier bleek ook dat de samenstelling van de kopgroep niet zozeer was samengesteld door hard schhaatsen maar met name door een raar koers verloop. Beide rijders reden al met hun tong op het ijs. Niels probeerde nog wel maar kreeg direct de overige leden van de kopgroep in zijn zoch. Niels werd 7e.

 

Wat een rare dag. Maar wat brengt het een hoop motivatie met zich mee om in Den Haag u te laten zien dat we tot de beste ploegen van het peloton behoren. We zien u graag de 12e in Den Haag en de 13e in Rotterdam. Tot dan. 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!