Breda 19-12-2015

Na het mooie weekend van vorige week met 2 wedstrijden in de buurt was vandaag ook niet ontzettend ver weg. Na een uurtje rijden arriveerden we in Breda.

 

Het actieve begin met een aantal demarrages uit het Groenehartsport-kamp was ons goed bevallen en dus stoof in de eerste ronde Niels gelijk weg. Toen hij werd teruggehaald sprong Mark weg. We zaten gelijk goed in de wedstrijd. Christiaan zou om de pogingen iets meer kans van slagen te geven iets langer wachten met het springen. En waarachtig pakte voordat de wedstrijd halverwege had kunnen komen een grote groep weg met daarin Mark EN Niels.

 

Toen het gat serieus leek te worden was Christiaan bij de pinken en sloot aan. Alleen, en dus perfect. 3 man Groenehartsport in de kopgroep. Een luxe, en dus leek het Rik een goed idee om het peloton wat af te stoppen. Het overleg tussen de Groenehart-jongens in de kopgroep was goed en zo pakte de grote groep een rondje zonder dat er veel energie verspilt was.

Het vervolg van de wedstrijd moest tactisch worden aangepakt, de groep was zo groot dat het verstandig was om helemaal niemand meer weg te laten rijden uit het peloton zonder dat Niels, Mark of Christiaan daar bij zat. Dat geschiedde. Het peloton bleef bij elkaar door heel veel werk van Rik die daarom wel voortijdig de wedstrijd moest verlaten.

Toen het peloton af was gesprint volgde direct een spervuur aan demarrages. Vorige week bracht dat nog al wat moeilijkheden met zich mee maar nu lag het anders. Omdat er 3 man van ons aanwezig waren konden we de kopgroep controleren. Mark sprong mee en Niels reed voor Christiaan alle gaten dicht. Een zware taak die hij met glans vervulde. Hulde! Toen met nog 3 ronden te gaan de laatste demarrage in de kiem werd gesmoord brulde Christiaan naar Niels dat hij nu maar zo hard als mogelijk naar de finish moest rijden. De groep kon enkel volgen. Op de bel gaf Niels, Christiaan volledig vrij baan en was het zijn taak om zo hard mogelijk naar de finish te rijden. Hij ging als eerste de laatste bocht in, kwam er ook al eerste weer uit maar er was helaas 1 iemand die de hele bocht lang zijn spoor had kunnen houden. Bart Hoolwerf (Ormer, de Jong) werd het laatste rechte eind op gekatapulteerd en won nipt de sprint van Christiaan. Helaas geen 2 op rij voor Hoekstra die na afloop flink baalde dat hij het fantastische ploegwerk niet had kunnen afmaken. Maar goed, wel weer een 2e plek.

Mark werd uiteindelijk 15e en Niels 18e.  Het ploegenklassement werd die dag uiteraard gewonnen!  

  

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!