Enschede 20-12-2015

Ook dit weekend een dubbel wedstrijdprogramma, vandaag Enschede op het programma om daarna rustig toe te kunnen werken naar het NK op 3 januari.

Enschede staat na Heerenveen bekend om z’n goede ijsvloer. Dat bleek want met nog geen 20 rondes op het bord werd er al een rondje in de 27 genoteerd. Naar aanleiding van de wedstrijd in Heerenveen werd er besloten om wat afwachtend te rijden omdat er waarschijnlijk makkelijk gevolgd zou kunnen worden door het complete peloton.

 

Dit leek ook lange tijd te gebeuren, de wedstrijd was erg saai en dus hadden Rik en Christiaan zich halverwege het peloton opgesteld om in de finale dubbel toe te slaan. Toch geschiedde het in eerste instantie anders. Het peloton liet uiteindelijk een groep van 8 rijden met gelukkig een oplettende Niels daarbij. Het leek toch geen massasprint te gaan worden. Totdat Christiaan in de hectische finale waarin Rik en hij probeerden op te schuiven, redelijk lomp werd gelyncht tussen 2 man. Hij viel en kwam bij het opstaan tot de conclusie dat zijn schouder uit kom lag. Een scheut pijn schoot door zijn lijf en de rest van het seizoen door zijn hoofd. Weer een valpartij die het einde maakte aan wat een mooi seizoen leek te worden?

Door zijn kwetsuur moest de EHBO op het ijs verschijnen waardoor de wedstrijd werd stil gelegd wat een aantal minuten later zorgde voor een herstart van 10 ronden. Het hele peloton weer bij elkaar en dus toch een massasprint. Toen het peloton 2 ronden voor tijd stil dreigde te vallen sloeg Rik met machtige klappen toe. Hij had eerder die wedstrijd met Christiaan besproken dat hij zich niet zo sterk voelde en ditzelfde zou doen in de reguliere finale met Christiaan in zijn rug zodat die het laatste recht eind er overheen kon komen. Maar nu zijn maatje was uitgevallen had hem dat hernieuwde energie gegeven en gaf hij 2 ronden lang, alles. Niemand was goed genoeg om hem terug te halen. Hij reed 2 ijzersterke rondjes waarna hij in de laatste 50 meter al over zijn schouder kon kijken en daarna beginnen te juichen. Schitterend! Mark werd 26ste en Niels 47ste.

 

Christiaan was ondertussen in de EHBO kamer tot rust gekomen en na ontspanning van het lijf kon de schouder redelijk makkelijk weer terug worden gezet. Hij kreeg een mitella om en vroeg toen of hij even 5 seconden mocht kijken naar de finale waarin volgens ploegleider Kurt Wubben, Rik als eerste de laatste ronde was ingegaan. Christiaan kon met Rik mee juichen om daarna de EHBO kamer weer op te zoeken om de rest te laten verzorgen. De kwetsuur viel uiteindelijk mee. Het NK op 3 januari zal Christiaan weer gewoon aanwezig zijn.

De Beloften met Sjors, Niels, Mark en Rik start om 13:30 op de Jaap Eden-baan in Amsterdam en Christiaan is 3 dagen te oud om in de Belofte-categorie te mogen starten en zal daarom de kleuren van Groenehartsport verdedigen bij de A’s. Deze zullen starten om 16:15 en het zal ook te volgen zijn bij de NOS. Mooier zou zijn als u ons natuurlijk aan komt moedigen in Amsterdam. Tot dan!!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 10 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!