Amsterdam 03-01-2016, NK Neo Senioren

Misschien toch wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar, het Nederlands Kampioenschap. En wel dat voor de Neo-senioren, de leeftijdcategorie tot 23 jaar. Aan de start stonden voor Groenehartsport Sjors, Mark, Niels en Rik. Christiaan mocht niet op het Neo-kampioenschap starten omdat hij 3 dagen te oud is. 

 

 

Bij aankomst moest allereerst het materiaal worden gecontroleerd door de jury en daarna volgde de ploegbespreking. Het ijs was zoals we al even hadden kunnen zien niet erg goed. Amsterdam is een buiten-baan en het ijs was aangeslagen. Het idee van de ploegleiders Joost, Kurt en Aad was om de wedstrijd hard te maken door veel aan te vallen en dan de concurrentie de gaten te laten dichtrijden, in de hoop dat die zich zouden stuk rijden.

Al vroeg in de wedstrijd wordt er aangevallen door Niels en Mark. Op het moment dat zij werden teruggepakt was er geen moment rust voor het peloton. De Groenehartsport-mannen zaten overal bij. 

Nog voor half-koers reed Rik weg met Kay Schipper (Hulpverleners) en Niels Immerzeel (Skits). Zij pakten 150 meter voorsprong waarop Mark de aanwijzing van de kant kreeg om zich terug te laten zakken. Een gewaagde actie, want 150 meter is zoveel niet op een rondje van 400 meter. Maar Mark slaagde met vlag en wimpel, hij sleurde bijzonder hard op kop waardoor er in de kopgroep uiteindelijk nog maar een klein clubje rijders waaronder Niels kon aansluiten. Die groep met Rik en Niels pakte uiteindelijk een rondje. In dat peloton zat Sjors, die op dat moment al flink diep had moeten gaan. Maar de aansluiting van zijn ploeggenoten gaf hem hernieuwde energie en hij hield tot het eind van de wedstrijd de groep bij elkaar. Mark had na het harde werk voor de kopgroep de wedstrijd moeten verlaten en Sjors werd uiteindelijk 22ste. 

 

In de laatste 10 ronden, waarin alleen de kopgroep zich nog op het ijs bevond, begon een spervuur aan demarrages waaraan ook Niels actief deel nam. Het mocht niet baten. 

De laatste aanvalspoging was van Derk Abel Bekkeringh (Harry de Wolff), het pelotonnetje wachtte bijna te lang en Rik besloot het heft in eigen hand te nemen. De wedstrijd was al loodzwaar geweest en de kans dat zijn achtervolgers ontzettend makkelijk konden profiteren was klein. Het gat dichtten duurde uiteindelijk ruim 2 rondjes waarna de finish nog maar een halve rond weg was. Rik ging als eerste de laatste bocht in en perste er nog een flinke sprint uit. De enige die nog van zijn plek kon komen was Luuc Bugter (VDH). Op de streep hadden beide rijders een voorgevoel maar ze wisten het niet zeker. 

Nadat de jury de beelden had bekeken bleek Rik net 2e geworden te zijn.

 

Voorwaar toch een hele deftige podiumplek. Niels werd nog 9 van heel Nederland onder 23 wel te verstaan!!!!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 8 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!