Heerenveen II 16-01-2016

De 2e keer een wedstrijd in Heerenveen dit jaar. Door een grote wedstrijddrukte aldaar waren de Beloften helemaal naar het einde van het programma verplaatst. Wij startten uiteindelijk pas om 22:00 uur. Het werd een latertje. Ondanks dat was er toch heel wat volk uit het Westen meegekomen voor ons. 

 

 

Nadat het vorige keer op het snelle ijs van Thialf was uitgedraaid op een sprint werd er kort beproken dat we niet teveel initiatief zouden nemen maar wel weer overal bij zouden zitten. 

De bochten waren vanaf de eerste ronde al slecht te berijden omdat er al 2 wedstrijden overheen waren gegaan. 

Rond half koers sprong Mark, die nieuwe ijzers en goede benen had ondergeschroeft, met 2 rijders die een vlucht wilden forceren. Christiaan merkte toen al dat de vele wedstrijden van de afgelopen tijd waarin hij zijn pak had moeten verdedigen, hem veel energie en weinig mogelijkheid tot bijtrainen hadden gekost en hij legde het peloton vooraan stil. Niels dook keurig op tijd om hem heen om zich bij Mark en inmiddels nog 4 anderen te voegen. De groep reed stevig door en pakte 200 meter. Hierna kon Mark het hoge tempo van de kopgroep niet meer volgen. Oprecht zonde maar Rik en Christiaan hoefden zich nog geen zorgen te maken omdat er geen klassements-gevaren in de kopgroep zaten en omdat Niels zich daar nog wel bevond. De groep pakte een rondje waarna een saai vervolg van de koers volgde tot de eindsprint van het peloton. in de laatste 15 rondes dacht werkelijk het hele peloton nog dat hij kans maakte op de pelotons-winst. Een grote chaos onstond. Rik, Christiaan en de inmiddels vlug herstelde Mark namen plaats achter de Bermuda-driehoek die zich vooraan vormde. Zij zaten dus niet erorm van voren maar hoopten later op te kunnen schuiven. Helaas waren de benen van de mannen niet meer goed genoeg om het peloton voorbij te vlammen. Wat resulteerde in een 13e plek in de einduitslag voor Christiaan, een 20e voor Mark en een 40e plek voor Rik. 

 

 

De laatste 5 rondes werden door de kopgroep beslecht. Na wat korte schermutselingen besloot Bart Hoolwerf (De Jong) te demarreren en pakte een flink gat. Niels reageerde te laat en reed uiteindelijk met de rest van de groep in zijn rug een stuk van de achterstand af. Hij haalde het niet maar zorgde er wel voor dat Hoolwerf tekort kwam voor de overwinning. Niels werd 7e.

 

Gelukkig kunnen we nu eerste even naar de Weissensee. Daar zullen we ons uiterste best doen om goed te presteren maar we hier ligt niet ons zwaartepunt en we kunnen dus vrijuit schaatsen. Hopelijk kunnen we genoeg opladen om over 3 weken wél fris en fruitig aan de start te kunnen staan. Tot dan in Groningen.

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 10 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!