Groningen 06-02-2016, NK-jeugd en een Cupwedstrijd

De afgelopen 2 jaar gingen de A-rijders direct na de Weißensee naar Zweden om daar nog 2 wedstrijden op natuurijs te rijden. Dit gaf de rijders van Groenehartsport.nl de ruimte om goed te rusten en weer fit te worden voor de laatste cupwedstrijden. De kalender is in dat opzicht dit jaar veranderd. Voordat de A's volgende week vertrekken rijden we eerst nog in Groningen. Een wedstrijd waar fitheid dus een groot verschil kan maken. 

 

 

1 voordeel hadden we wel, het is dan wel 2,5 uur rijden naar Groningen, maar dat waren we na vorige week wel gewend. Voor 2 van onze mannen begon de dag al vroeg. Rik en Niels stonden aan de starrt van het NK-jeugd. Een lastige wedstrijd over 35 rondjes waarvoor de beide mannen van Groenehartsport.nl als favoriet golden. Niels probeerde zoveel als mogelijk aan te vallen zodat concurrent Bart Hoolwerf het gat zou moeten dichten. Dat gebeurde een aantal keer maar toen uiteindelijk Aleid Klompmaker een aanval plaatste was Niels net teruggepakt en gokte erop dat dit gaat ook wel weer zou worden dichtgereden. Rik besloot na het verliezen van een nipt sprintje vorig jaar van Hoolwerf, dit jaar hem de gaten te laten dicht rijden. Een knappe zet om rustig te blijven zitten maar Hoolwerf durfde het niet aan om ook het gat met Klompmaker dicht te rijden. Klompmaker kon solo aankomen en Rik sprintte voor het 2e jaar op rij naar een 2e plek. Dit jaar wel voor Hoolwerf en met name dat maakte dat hij tevreden was. Niels viel helaas anderhalve ronde voor het eind waardoor een korte klassering er niet in zat. Maar dit gaf wel een hoop motivatie voor 's avonds.

 

Om 18:00 uur ging het beloften-festival van start over de reguliere 100 ronden. Waar de motivatie nog wel eens uitblijft bij een aantal rijders zo richting het eind van het seizoen leek gister iedereen wel gemotiveerd. Er werd vanaf ronde 1, keihard gekoerst. Wat resulteerde in een waar slagveld. 

Mark moest na een aantal keer attent te hebben mee gezeten in de kop van de koers uiteindelijk bij ronde 46 de wedstrijd verlaten. 

Niels en Rik reden na hun opwarmertje die ochtend een ontzettend goede wedstrijd. Forceerden kopgroepen of slopen stiekem mee. Christiaan merkte na zijn eerste aanval waarin hij solo het gat naar Grigoleit en Van der Steen dicht reed dat de fitheid nog niet optimaal was. Hij besloot de wedstrijd wat laf te rijden wetend dat hij 2 extreem sterke ploeggenoten bij zich had. 

In een fase waarin het lange tijd hard was gegaan besloot Grigoleit nogmaals aan te vallen. Het peloton wachtte net te lang en ook de Groenehartsportmannen zagen het gevaar wat laat. Toen uiteindelijk de tegenaanval werd ingezet bleek dat ze de enigen waren die echt iets konden uitrichten. Grogoleit ging solo rond. Daarna gooide zijn ploeg, Haven Amsterdam, de wedstrijd op slot en reden alle gaten dicht. 

Een lange aanloop naar een sprint voor de 2e plek werd ingezet. Niels plaatste zich netjes voorin en Rik en Christiaan positioneerden zich iets verder naar achter. Op de bel trok zat Niels al een ruime ronde op kop en ging Christiaan aan de buitenkant de sprint aan. Rik reed 1 plek achter hem. Omdat Niels het peloton aan de binnenkant controleerde kon Christiaan na een sterk 1 na laatste rechte eind als eerste de laatste bocht in. Achter hem kon Bart Hoolwerf de bocht niet houden. Hij viel waardoor Rik in de remmen moest en een podiumplek voor hem uit het zicht verdween. Hij stond praktisch stil toen hij het laatste rechte eind op draaide. Hij werd 23ste.

Niels reed ondanks zijn lange kopbeurt, erg sterk door en finishte op de 9e plek.

Christiaan won door de valpartij achter hem, vrij gemakkelijk de sprint van het peloton en werd dus 2e. 

 

Nu is dan wel die rustperiode waar we het in de header al over hadden aangebroken. Over anderhalve week mogen we weer aan de bak in Assen, om 3 dagen later in Alkmaar de cup-finale te rijden. Daar willen we uiteraard dit topjaar afsluiten met winst, u bent daar nemen wij aan bij!

 

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 13 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!