KPN Marathon Cup 2 Leeuwarden 2016

De kop is eraf en dus was het tijd voor de tweede wedstrijd van dit seizoen, die niet zoals oorspronkelijk het plan was in Groningen, maar in Leeuwarden werd verreden. Kees kwam vandaag in actie op de 1500 meter bij de KNSB cup en dus startten we vandaag met een mannetje minder, maar met Sjors, Rik, Mark, Niels en Tom hadden we nog steeds een mooie ploeg aan het vertrek. Sjors stond door een goede wedstrijd vorige week op een prima 4e plek in het klassement, met dus alle kans op het oranje. 

 


Het ijs was uitstekend en doorgaans betekent dat dat het lastig wordt om weg te rijden. En dat bleek. Vanaf het begin waren er volop ontsnappingspogingen, waar met name Niels vaak bij betrokken was. Geen enkele groep kreeg echter de zegen van het peloton en alle gaten werden steeds snel weer dicht gereden. Op het moment dat Mark zich ook nadrukkelijk met het koersverloop begon te bemoeien ging hij helaas onderuit. Een aantal ronden later ondervond Tom hetzelfde lot en beiden zagen het peloton nooit meer terug. Rik reed al weer een veel betere wedstrijd dan vorige week en kon zich al weer wat op aanvallen gaan richten, maar ook hij kwam niet weg. Een ronde of 20 voor het einde, op een punt dat niemand het meer verwachtte, reed er toch nog een groep van vijf man weg, helaas zonder rijders van Groenehartsport. Ondanks een late uitval van Sjors, die zich tot dit moment nog redelijk rustig had gehouden, ging deze groep rond en mochten deze vijf voor de overwinning gaan strijden. Sjors bleef uiteindelijk nog wel het peloton voor en finishte daardoor op een keurige 6e plaats. In de sprint van het peloton werd Niels 22e en Rik 28e. De 6e plek van Sjors was uiteindelijk net niet genoeg om het oranje pak over te nemen, want deze gaat naar de uiteindelijke winnaar van vandaag: Niels Immerzeel. Hij is ook de nieuwe leider in het jongerenklassement, waardoor Sjors als nummer twee volgende week in het wit mag starten. 
 

Al met al was het een prima wedstrijd van onze kant, waar het ons helaas niet meezat. Gelukkig hebben we volgende week weer een nieuwe kans: op zaterdag staat dan om 18:00 de marathon in Tilburg op het programma. Met Sjors in het wit en de rest van de ploeg die steeds beter wordt belooft dat spektakel! 


Niels Overvoorde 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!