KPN Marathon Cup 3 Tilburg

 

Het eerste podium van de ploeg is binnen. In Tilburg reed Sjors naar een 3e plek in de massasprint.

 

In Tilburg stond 5 November 2016 de derde marathonwedstrijd op het programma. We stonden met zijn alle aan de start om er een mooie wedstrijd van te maken. Het ijs was goed in Tilburg en er werd flink doorgereden door het peloton.

 

Vele aanvalspogingen slaagden er niet in om weg te komen. We probeerde vaak mee te zitten en de koers onder controle te houden. Mark was in het begin actief maar was helaas gevallen na 70 rondjes en moest de koers verlaten. Rik moest helaas rond die tijd ook het peloton laten gaan. Kees, Niels en Sjors reden actief mee in de koers om een ronde voorsprong te pakken, helaas kregen we telkens niet de ruimte en liep het uit op een massasprint.

 

De laatste 15 ronden was iedereen zich klaar aan het pakken voor de sprint om de podiumplaatsen. En dat merkten we! Er was veel geduw en getrek en in alle hektiek waren en er een aantal valpartijen. Door de harde koers en valpartijen waren er dan ook maar 45 rijders die de 100 ronden voltooiden van de 82 rijders die aan de start stonden. Ik probeerde een goede positie in te nemen en dichtbij het oranjeleiderspak te zitten. Op 600 meter van de finish kwam ik klem te zitten en schoof ik een aantal plekken weer naar achter. Vanaf dat moment was het naar buiten om ruimte te zoeken en vol naar de finish rijden. Sprintend door de valpartijen door kwam ik haalde ik op de laatste meters net nog een rijder in om op het podium te eindigen. Niels reed ook van voren maar had ook wat last van vallende mensen en reed uiteindelijk naar een 15e plek. Tom van Vliet reed naar een 22e plek en eindigde helaas net buiten de punten, volgende keer beter maar ook Tom doet het steeds beter in zijn debuutjaar. Kees viel ook net buiten de punten en eindigden op een 26e plek. Ik mag volgende week weer in het witte jongerenpak rijden in Heereveen, want dan staat alweer de 4e wedstrijd op het programma en zullen we weer met zijn alle aan de start gaan om er volle bak voor te gaan.

 

Tot volgende week in het nieuwe Thialf!

 

Sjors van der Meer

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32003
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!