KPN Marathon cup 4 Heerenveen 2016

 

 

Het is weer zaterdag en dus reist team Groenehartsport, met Sjors nog steeds in het wit en dit keer zonder Kees, af voor de 4e marathon van het seizoen in het vernieuwde Thialf. De hal is ingrijpend veranderd en ziet er weer hypermodern uit, dit in combinatie met supersnel ijs beloofde het een snelle wedstrijd te worden.

 

 

Dat werd het ook. Vanaf het begin waren er verschillende aanvallen, waarbij Mark, Sjors en vooral Niels vaak waren betrokken. Al deze aanvallen mislukten, maar zorgden wel voor een harde wedstrijd. Rik kende ondertussen geen goede dag en moest na 52 ronden de strijd staken. Tom reed vrij eenvoudig mee, maar werd helaas door een andere rijder onderuit gereden en moest ook uitstappen. Toen de finale naderde ondstond er een kopgroep van acht man, met daarbij Niels en ook klassementsleider Niels Immerzeel. Sjors miste deze groep net en verscheidene pogingen om alsnog vooraan te verraken mochten niet baten. De groep ging bijna rond en op 9 ronden voor het einde ging verrassend de bel voor het peloton. De sprint die volgde leverde Sjors een 21e plek op en Mark werd 52e. In de kopgroep werd vervolgens gepokerd en er ontstond een surplace: de rondetijden liepen zelfs op tot boven de 50 seconden. Op 600 meter voor de streep ging Niels vol aan, maar een valpartij voor hem zorgde ervoor dat hij even in moest houden en vanuit laatste positie de sprint moest beginnen. In die sprint reed de Italiaan Daniel Niero vervolgens naar de eerste plaats, voor Niels Immerzeel en Henriek van Milligen. Niels werd uiteindelijk 6e.

 

Sjors raakte vandaag helaas zijn witte pak kwijt aan Bart Hoolwerf en zal dus bij KPN cup 6 in Hoorn weer in het groen en geel te bewonderen zijn. In de tussentijd rijden we zondag nog het Zuid-Hollands kampioenschap (met Rik, Kees, Sjors en Niels aan de start) en zaterdag 19 november de cupwedstrijd in Haarlem, die niet zal meetellen voor het klassement. De eerste 20 van de ranking, met daarbij Niels en Sjors, zullen hier bij de a's starten, de rest rijdt gewoon bij de beloften. Kortom nog kansen op spektakel genoeg de komende tijd en hopelijk tot in Haarlem!

 

Niels Overvoorde

 

Foto: Ben van Trierum

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 13 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!