KPN Marathon Cup 5 Haarlem/ Jan van der Hoorn schaatssport marathon

Gisteravond was de marathon wedstrijd in Haarlem. Het was de zogehete overgangswedstrijd. Jan van der Hoorn sponsorde de avond en er was een gezellig tent met hapjes en drankjes.

Rik, Mark en Tom reden een goede wedstrijd bij de Bís. Rik en Mark waren actief aan het koersen en probeerden het verschil te maken. Bij een poging van Mark waarin hij een aantal ronden voor het peloton reed en een mooie voorsprong had liet Rik zich afzakken om Mark op te halen. Helaas lukten dit niet en hierdoor moest Rik na 85 ronden de koers verlaten omdat hij daardoor een ronde achterstand had. Mark zakten weer terug in het peloton maar maakten een aantal ronden later helaas een smak tegen het ijs. En dus zat zijn koers er ook op na 93 ronden. Tom zat nog netjes in het peloton en sprinten naar een mooie 8e plek. Kees was niet aanwezig in Haarlem want richt zich op de plaatsingswedstrijd voor het NK senioren op de langebaan die volgende week plaatsvind.

Niels en ik reden bij het A peloton in Haarlem voor een wedstrijd van 125 ronden. Ik merkten al gauw dat dit wel even anders was, er werd constant doorgereden en voor stil vallen was vaak geen tijd. Het niveau is hoog en zeker ook in de breedte. Niels en ik reden de koers om uit te rijden en dit te zien als een goede training. Het peloton brak na ongeveer 70 ronden in meerdere groepen. Niels zat netjes in de middelste groep. Ik zat ik de achterste groep die het eerst leek op te geven maar uiteindelijk kwamen we dichterbij. Toen we richting aansluiten raakten gleed ik onderuit en was het einde koers. Niels kon het peloton volgen en finishte uiteindelijk op een mooie 32e plek. Omdat dit een overgangswedstrijd is, wat betekent dat de beste 20 een categorie doorschuiven, telt deze wedstrijd niet mee voor het klassement. Voor ons alle is het een goede les geweest in Haarlem en kunnen we hiermee verder. Volgende week staan we weer aan de start in Hoorn! Tot dan

Sjors van der Meer†

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!