Marathon Cup 10 Alkmaar

Zaterdag 14 januari hadden we weer mooi gekoerst in Alkmaar. In Alkmaar is de binnenkant van het dak open, en dat hebben we geweten:)

Er stond namelijk een pittig windje en in één bocht konden we ook lekker sneeuw happen. Dit maakten de wedstrijd er niet minder om want er werd een mooie wedstrijd van gemaakt. Zeker ook door de groenehart mannen. Met Rik, Mark, Tom, Niels en ik stonden we aan de start, we reden als ploeg weer een sterke koers en hebben veel om en om aangevallen.

 

Atent rijden vandaag was het devies want het zou zo maar eens kunnen gaan breken. Helaas werden de aanvalspogingen vaak geparreert. In het midden van de race reden Niels en ik met zijn tweeën nog mooi op voorsprong van 100 a 200 meter voor het peloton. Terug in het peloton, even herstellen en weer vooraan melden om je te laten zien en weg te sluipen. Wonder boven wonder bleef er niemand weg en reden we af op een massasprint met alle groenehart mannen nog in koers. Ik koos het wiel van Bart Hoolwerf en Niels ging zitten achter Kevin Hoekstra. Plakken en het laatste stukje ervoorbij want dat zijn ook snelle mannen. We zaten netjes gepositioneert met Bart op plek 2, ik erachter en Niels achter Kevin aan. Op 2 ronden voor het einde kwam Bart al op kop en viel het stil en schoof het weer wat in elkaar. Ik zakte hierdoor wat naar achteren en Niels kon er mooi overheen vliegen. Met een 6e en 9e plek hebben we onzelf te weinig beloont na de sterke race van de ploeg helaas. We zaten bijna overal bij en hebben goed atent gereden. Tom kwam helaas nog ten val in de laatste ronden. Mark en Rik reden de wedstrijd keurig uit. Kees richt zich deze week op de Zuid-Hollandse kampioenschappen Langebaan en mag volgende week het NK Allround bij de senioren rijden. Verder zullen wij dinsdag weer aan de start staan voor de Flevobokaal. Zie je daar!

 

Sjors van der Meer

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!