KPN Marathoncup 9 Rotterdam Hotel Ridderkerk marathon

Het was al weer een tijd geleden, maar na de vierdaagse, Flevonice, het NK en de overgangswedstrijd in Eindhoven stond er eindelijk weer eens een normale cupwedstrijd op het programma, namelijk die in Rotterdam. Op toch wel een van onze 2 thuisbanen en met veel Groenehartpubliek langs de kant waren de 5 rijders (Kees was afwezig vanwege het Zuid Hollands kampioenschap) extra gebrand om te presteren.

 

 

De intenties van ons team werden al snel duidelijk: al in de eerste ronde ging Niels er vandoor om er een harde koers van te maken. Daarna volgden nog vele ontsnappingen die ervoor zorgden dat het geen moment stilviel. Alle 5 de rijders waren veelal bij deze aanvallen betrokken, vaak ook met meerdere rijders per groep. Rik probeerde het nog even solo, maar moest deze actie uiteindelijk bekopen en haalde de finish helaas niet. Sowieso eiste het moordende tempo voor veel rijders zijn tol, aan iedereen was te zien dat ze kapot zaten. Toen op zo’n 25 ronden voor het eind voor de zoveelste keer een kopgroep, met daarbij Mark en Sjors, werd teruggehaald, volgde een nieuwe demarrage van Niels en Danny Stam. Het peloton ging overeind en al snel pakten de twee een mooie voorsprong. Toen de staart van het peloton in zicht kwam, liet Mark zich terugzakken en die reed de twee met een flinke krachtsinspanning naar het peloton toe. Al vrij snel daarna mocht het peloton afsprinten, waarin Sjors naar plek 20 reed, Tom naar plaats 36 en Mark werd 45e. Danny en Niels mochten daarna aan een spannende tweestrijd gaan beginnen. Ten minste: dat was de bedoeling, want het hoge tempo was Danny fataal geworden en die schoot vol in de kramp. Hierdoor kon Niels met een paar mooie ererondes onbedreigd naar de eerste overwinning in de cup van dit seizoen rijden. Twee werd Danny Stam, plek drie was voor Jasper Bovenhuis.

 

Na winst op het NK, een derde plaats in Eindhoven nu dus al het derde succes van 2017! Na een iets tegenvallende eerste seizoenshelft begint het te lopen en die lijn hopen we door te trekken, bijvoorbeeld dinsdag al op Biddinghuizen en misschien in de dagen erna op natuurijs(?). Met Sjors en Niels zijn er ook nog mogelijkheden om op het podium te komen in de cup, dus dat belooft nog spektakel genoeg!

 

Niels Overvoorde

Foto: Neeke Smit

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!