Natuurijs Noordlaren

Gister was het dan eindelijk zover, natuurijs in Noordlaren. Het was een spektakel en Niels en ik mochten meedoen bij de A’s. Dinsdagavond reden we met Mark eerst nog even de Flevobokaal.

 

Dinsdagavond hadden we eerst een wedstrijd voor de B’s in Bidinghuizen, om 20.00uur starten we voor 8 ronden op de 3km lange kunstijsbaan. Mark, Niels en ik stonden aan de start voor een wedstrijdje in het donker. Aad was mee voor de verzorging en om ons aanwijzingen te geven tijdens de race. Er mochten ook 20 c-rijders meedoen en met deze grote groep was het weer dringen voor een plekje op de smalle baan. We zijn een paar keer in de aanval gegaan om wat te forceren, al gauw leek het erop dat niemand weg ging komen op flevonice. Mark zat nog mooi in de kopgroep alleen werd die uiteindelijk ook terug gepakt. Met de wind en het geringe licht op de smalle baan was het weer een interessante wedstrijd. Laatste ronden was het positie kiezen en klaar maken voor de massasprint. Ik viel helaas in de laatste ronde in een mooie positie en was het dus klaar. Niels sprinten naar een plek net buiten de top 20 en Mark was vol gegaan voor de ontsnapping en finishte op een 39e plek.

Voor Niels, Aad en ik kwam er woensdag ochtend nog een bijzondere wedstrijd achteraan. 10uur s’ochtends voor de vrouwen en 11uur voor de mannen mochten we los op het nederlandse natuurijs. De zogehete primeur werd gehouden in Noordlaren, jullie hebben er vast allemaal wel wat van meegekregen want deze wedstrijd kreeg bijzonder veel aandacht onder de media. Heel leuk voor alle marathonliefhebbers. We konden dankzij Jan Dirk dinsdagavond overnachten in hotel Van der Valk in Assen. Een heerlijk buffetje in de ochtend maakten deze overnachting helemaal af, zo waren we woensdagochtend binnen 20minuten al bij het natuurijs.

De koers werd meteen hard geopend op het 333meter baantje in Noordlaren. Niels en ik wilden graag de wedstrijd uitrijden, en als het even kan de samenvatting halenJ. Het peloton telde 68 rijders over het ijs dat verassend goed was. Het viel reuze mee met de hobbels en scheuren en we konden lekker rijden. Niels heeft zich in het begin van de wedstrijd nog een aantal keer van voren vertoont en in mee te gaan met de kopgroep, ik ben een aantal keer meegeglipt richting het einde van de wedstrijd. Zo hebben we ons toch nog even mooi kunnen laten zien. Helaas viel Niels aan het einde van de wedstrijd en moest later hierdoor de wedstrijd verlaten. Ik reed naar een 29e plek in het peloton. Ondanks de val van Niels zijn we hier zeer tevreden mee. Dit was een hele mooie ervaring om mee te maken en we hebben er dan ook van genoten. 

Sjors van der Meer

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 14 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!