KPN marathon cup 11 Groningen

Na een week met daarin de wedstrijden op Biddinghuizen en Noordlaren, gingen we nu op voor weer eens een gewone kunstijswedstrijd, namelijk de cupwedstrijd in Groningen. Zonder Kees, die op het NK Allround uitkwam, gingen we met goede moed van start; het liep tenslotte lekker de laatste weken.

 

 

We wilden er weer een harde koers van maken en dat was vanaf de start goed te zien. We wisselden elkaar goed af met aanvallen, wat er voor zorgde dat we in elke kopgroep goed vertegenwoordigd waren en dat het nooit stilviel. Precies halverwege de koers reed Niels weg en die sloeg een goed gat. Een man maakte de aansluiting, namelijk Joeri Klous, en samen pakten ze al snel een meter of 200. Op dat moment liet Rik zich afzakken om het laatste stuk te overbruggen, maar dat liet het peloton niet gebeuren. Een rondenlange achtervolging volgde. Rik reed een ronde of 6 op kop, waarna het voor hem einde koers was. Even later lieten ook Sjors en een ploegmaat van Joeri zich afzakken, maar nog steeds lukte het de vier niet om bij het peloton te komen. Sterker nog, het peloton kreeg de kopgroep weer in zicht, maar toen het gat nog maar iets minder dan 100 meter was, ging het peloton overeind en kwam er weer hoop voor de inmiddels drie man. En ja hoor: de voorsprong liep weer op en op 6 ronden voor de finish was de aansluiting nabij, waardoor het peloton de bel kreeg. In de massasprint pakte Tom zijn eerste punt voor het klassement dit jaar: hij werd 20e. Mark kreeg een zwieper in de laatste ronde en ging jammerlijk onderuit. Dit leverde een 40e plek op, nog een plekje voor Sjors die keihard gewerkt heeft voor Niels. De 2 koplopers kwamen overeind en zorgden voor een surplace. Op de bel ging Joeri de sprint aan. Voor Niels was deze versnelling net te veel van het goede, dus zat er helaas niet meer in dan een 2e plek, achter Joeri en voor Elwin Hulsink die net voor het peloton eindigde.

 

De beloning in de vorm van een overwinning was er dus helaas niet, maar we hebben er wel een prachtige koers van gemaakt. Dat geeft weer vertrouwen voor de Weissensee, waar we aanstaande donderdag naartoe zullen gaan. De eerste wedstrijd zal daar op zaterdag zijn, namelijk het ONK. We hopen daar de vorm van de laatste wedstrijden mee te nemen en voor goede uitslagen te zorgen.

 

Niels Overvoorde

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 8 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!