Eerste marathon in Amsterdam

De eerste marathon van het seizoen is weer achter de rug. Deze seizoensopener werd, zoals elk jaar, op de Jaap Edenbaan in Amsterdam gereden. Wij als

 

beloften rijders moesten laat starten deze avond. Om 22:15 uur stonden we met onze mooie nieuwe pakken aan de start. Het was een regenachtige dag met veel wind, maar het bleef droog tijdens de wedstrijd.

Bij de dames en heren topdivisie kon worden gezien dat het ijs zwaar was en dat was ook te merken in de laatste rondes. Er waren veel pogingen van groepjes om een ronde te pakken, maar eigenlijk werden deze allemaal terug gepakt door het peleton. Het team zat veel voorin en hadden bij de meeste groepjes wel een mannetje mee zitten. Bij ronde 65 ging er een groep van 5 man weg waar Kees Heemskerk bij zat, ze slaagden erin een ronde te pakken. Nu zou het peleton de bel krijgen bij ronde 6, aangezien er maar 5 man een ronde gepakt hadden. Er werd nog flink gesprint in het peleton voor punten en het was lastig om voorin te komen. Nu moesten de koplopers nog 5 ronden rijden. Er werd rustig aan gedaan tot de laatste ronde. De sprint werd aangetrokken en uiteindelijk wist Kees nog als 4e over de finish te komen. Tom van Vliet werd 17e, Mark was 18e, Tom den Heijer 25e en Sjors 56e.

Kees Heemskerk

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 13 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!