Marathon Cup 3 Heerenveen

4 November gingen we er weer tegenaan voor voor de derde wedstrijd in de Mararhon cup. Het ijs is snel in Thialf, maar toch hadden we afgesproken dat we er alles aan zouden doen om het niet tot een massasprint te laten komen.

 

 

Het peloton heeft dit jaar wat meer sprinters in huis, we denken dat wij nog niet meteen tot de allersnelste mannen behoren.

 

Dus aanvallen is het devies in de lichthal van Thialf, waarin het toch wel redelijk druk was. Een aantal bekende gezichten als Jan Dirk en Gé hebben we nog langs de baan gezien. Dat kleine beetje support of de laatste aanmoedigen kan je als rijder net dat beetje extra geven. Dus twijfel voor volgende week in Utrecht dan ook niet op langs te komen, want de steun doet ons goed.

 

Nu over de wedstrijd, we stonden met zijn alle aan de start. Ik was helaas niet zo fit ivm migraine van vrijdag dus ik zou rustiger aan beginnen en kijken hoe het zou gaan. Het strijdplan werd besproken met Aad een uur van te voren voor te bereiden hoe we op bepaalde situaties te werk gaan. 

 

De wedstrijd begon rustig, Kees viel nog even maar kon weer aanpikken. Langzamerhand ging het peloton steeds harder rijden en het zou niet meer stilvallen. In het begin moest het vooral komen van Tom van Vliet en Mark ook nog een aantal keer. Het ging steeds harder en ook de rest van de ploeg schoof steeds verder naar voren. Uiteindelijk reden er 3man vooruit, Sjors kwam net te laat en moest wachten op het peloton. Iets later probeerde Mark in een ultieme krachtsinspanning om solo de oversteek te maken maar moest zich helaas ook terug laten zakken. De 3man waren er inmiddels 4 en waren bijna rond zonder Groenehart erbij. Toen reed ik weg naar een eenling voor het peloton uit en hebben vervolgens 25ronden volle bak met zijn tweeën gereden op rond te komen. De laatste 80meter kregen we niet dicht.. 

Tom den Heijer viel nog in de finale en kon mij nog even 2ronden bijstaan. 

 

Ik finishte uiteindelijk voor het peloton op een 6e plek. Tom van Vliet werd knap 12e door te sprinten in het peloton en Kees pakte het laatste puntje weg en was goed voor de 20e plek. Mark werd 52e en Tom den Heijer 62e. 

 

Tot volgende week in Utrecht

 

Sjors van der Meer

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!