Marathon Cup 7 Deventer

Zaterdag 7 december stond er weer een cupwedstrijd op het programma. Dit maal op ijsbaan de Scheg in Deventer.

 

Vorige week was er geen marathon wedstrijd dus iedereen kon zich weer opladen voor vanavond.

Het was een koude avond met veel hagel en zelfs sneeuw onderweg, waardoor sommigen wat hinder hadden in het verkeer. Iedereen was gelukkig wel ruim optijd voor de start aanwezig.

We stonden vandaag weer met 5 man aan de start. De wedstrijd begon redelijk rustig met in de eerste ronden al een paar jongens die onderuit gingen. Na 25 ronden reed er een groepje van 8 man weg waar Tom den Heijer bij zat. Mark ging toen het peleton een beetje afstoppen. Helaas werd Mark in de 33e ronde hard onderuit gereden. Ontussen was er een andere groep naar de kopgroep van 8 gesprongen met daarin onder andere Kees. De kopgroep bestond nu uit 19 man. Sjors probeerde daarna nog in een groepje naar de kopgroep te springen maar net voor ze de aansluiting konden maken moesten ze afhaken. Mark was intussen snel opgestaan en sloot aan bij de kopgroep om de jongens in de kopgroep te helpen door wat snelle rondes op kop te rijden. Dit hielp maar hij moest later toch uitstappen omdat hij last kreeg van zijn knie na de val.

Uiteindelijk bleven de 19 rijders vooruit en deze groep pakte een ronde. Hier veranderde verder niks meer aan en het peleton mocht afsprinten met nog 11 ronden op het bord. Tom van Vliet werd nog 2e in de massasprint en werd uiteindelijk 21e. Sjors werd 31e. Tom den Heijer werd 11e en Kees 9e. Het was een zware koers met veel valpartijen, maar uiteindelijk toch 2 man in de kopgroep.

Kees Heemskerk

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!