Marathon Cup 9 Breda

Vandaag, 23december stond de laatste marathon cup van 2017 op het programma, tevens de laatste voor het NK Marathon. En nog even voor het kerstdiner, dus nu nog dun en passend in het Groenehartsport pak. 

 

 

Vanaf de start vlogen we erin. Tom den Heijer kreeg de opdracht voor de eerste aanval om de wedstrijd open te breken, waarna Mark ging afstoppen. Vervolgens is het redelijk rustig geweest in het Peloton en bleven we paraad. Na een rondje of 30 probeerde ik het solo vanuit de kopgroep die stilviel. Ik kwam tot 200m maar toen begon ik wat in te storten en kwam het peloton eraan en moest ik de strijd staken na een kleine 10r solo. Vervolgens is het niet veel meer stilgevallen en reed het peloton veel op een lint waar Kees ook veelvuldig voorin te vinden was. Een rondje of 20 later viel het stil en ontstond er een kopgroep van 14man waar Kees en ik bij zaten. Na flink eraan trekken in de groep hadden we een aardig gat. Helaas moest Kees zijn inspanningen bekopen en de groep laten gaan vlakvoor we aansloten bij het peloton. Na de ronde voorsprong waren er weer veel aanvallen ontstonden er gaatjes. Met ruim 20 ronden op het bord, reed ik weg uit het peloton, om een gaatje te slaan. Ik dacht eigenlijk ook dat daar nog wat rijders voor reden, maar waren al terug dus ik reed met 1 andere voor het peloton uit ongeveer 150m. Vervolgens kwam Tom van Vliet me ophalen voor de laatste 3r voor het peloton ging afsprinten. Tom den Heijer werd vervolgens 10e in de peloton sprint en Mark 22e. 

Helaas kwamen de andere koplopers toen terug en was ik wel aardig op. In een alles of niets poging werd het uiteindelijk niets. 

Een 7e plek voor mij, Kleine Tom 20e en Mark 32e.

 

Afgelopen woensdag reden Mark, Tom van Vliet en ik ook nog in Biddinghuizen voor over de ronde van 2,5km voor 16ronden. Helaas hadden we de slag gemist en waren de eerste 10plekken vergeven. Ik won de sprint van het peloton nog, en Mark was gevallen en nam verder geen risico’s met zijn knieën. Tom had een wat mindere dag. Flevonice is toch anders rijden weer met het slechte ijs, de wind en geringe aantal bochtjes. 

 

We zien jullie graag terug op 1 Januari in Utrecht voor het NK marathon! Hier zullen we tip top aan de start verschijnen om het rood-wit-blauwe pak in de ploeg te houden! 

 

Sjors van der Meer