Marathon Cup 12 Groningen

20 januari 2018 was de 12e wedstrijd in de Marathon Cup in Groningen. Vol goede moed zijn we afgereisd naar het hoge Noorden.

 

 

Met Tom, Tom, Mark en Sjors stonden we aan de start, Kees richt zich op het NK Allround Senioren van volgende week. Een koude baan en hard ijs wat een snelle koers betekent.

Al snel ging het peloton in een lint na de eerste aanval van Mark. Dit was een lange en kansrijke aanval. Hierna sprong Tom den Heijer naar een ontsnapte kopgroep. Ook dit zorgde voor een mooie snelle wedstrijd. De achterdeur van peloton stond dan ook meteen open. Op het moment dat iedereen even adem hapte sprong Sjors mee met de volgende aanval. Volgens plan. Ronde lang was het de kopgroep tegen het peloton. Uiteindelijk won de kopgroep de strijd. Door dat de andere rijders in het peloton stoorde en afstopte. De kopgroep was alleen al wel gehalveerd op het moment van aansluiten. Vervolgens ging een aantal ronde later nog een kopgroep rond. Toen heeft de ploeg zich hardgemaakt dit te voorkomen maar tevergeefs, jammer dat we hier niet bijzaten. Het peloton ging afsprinten waarin Tom den Heijer 10e werd en Tom van Vliet 9e, Mark had zich al goed leeggereden. 

 

Toen kwam de finale van 10ronden met 8man, een aantal demarrages maar het werd een sprint. Port of Amsterdam speelde het mooi uit en wonnen de sprint en plek 3. Sjors werd 2e, een herhaling van vorige week. 

Met een 2e, 17e en 18e plek wonnen we vandaag mooi het ploegenklassement waarin we nu 2e algemeen staan. Dat gaat dus nog een spannende strijd worden de laatste 2 cupwedstrijden.

 

Volgende week woensdag vertrekken we naar de Weissensee om het natuurijs te beproeven, het echte werk! We houden jullie hiervan op de hoogte en misschien zelfs tot dan!

 

Tom den Heijer en Sjors

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!