Marathon Cup 15 Tilburg

De voorlaatste marathon cup van het seizoen is in Tilburg. Gisteravond 17 februari stonden we weer met zijn alle aan de start voor 100 ronden op de Ireen Wüst ijsbaan

 

 

Het was een zware wedstrijd. Met een uiteindelijk gemiddelde van 32,6 in rondetijden is iedereen flink afgemat. Vanaf de start af aan ging het hard, met Aad en Joost mee voor de begeleiding en ondersteuning lag het strijdplan ook weer klaar. We probeerde zovaak mogelijk erbij te zitten om een ronde voorsprong te nemen, om en om waar het kan. 

 

Regelmatig krapte ik mij me achter de oren met de vraag waarom de kopgroep toch weer ingegrepen werd. Met kansrijke kopgroepen en harde ronde tijden was het een mooie strijd. Mark zat een keer in een mooie kopgroep die na lang sleuren door andere rijders toch werd teruggehaald. Kees en Sjors zaten ook nog in een kansrijke groep. Tom den Heijer spaarde zijn krachten voor de finale waar hij toch erg atent vooraan zat. Kleine Tom reed een paar uur voor de wedstrijd ook nog het NK marathon bij de junioren A waar hij een mooie 3e plek behaalde, doordat hij 2e werd in de pelotonsprint werd met een razende slotronde. Ook Tom van Vliet zat atent vooraan in de finale, wat uiteindelijk ook zeer goed was voor het ploegenklassement, waarin we na vandaag 1e staan met een zeer kleine voorsprong.

 

In de finale ontsnapte er 3man, die gingen sprinten voor de winst. Wij van Groenehartsport zaten allemaal redelijk vooraan, maar hadden niet meer de krachten om het gat te dichten.

Rijders probeerde de sprint voor plek 4 te ontspringen, zoals Leander van der Geest, Jouri Klous en Sjors. Die op de streep uiteindelijk door de voorste sprinters werden ingehaald nog. 

Kees, Mark, Tom en Tom zaten allemaal ook van voren en finishte in de punten.

Sjors 9e

Tom den Heijer 13e

Mark 17e 

Kees 22e 

en Tom van Vliet 27e.

niet in de prijzen maar goed voor het ploegenklassement na een harde wedstrijd.

 

Over 2 weken is de finale in Amsterdam, en daar verwachten we jullie support!

 

Sjors

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!