Opening Seizoen GROENEHARTSPORT.NL Fietstocht en Barbecue

 

 
 
 

 

 

 

19 augustus 2018 is er door de topsporters van GROENEHARTSPORT.NL samen met donateurs, sponsors en sportliefhebbers 80 kilometer gefietst.  In totaal reden 33 sporters de route door het Groene Hart; Henk Angenent, Elfstedentocht winnaar 1997, fietste ook mee.

 

GROENEHARTSPORT.NL is een initiatief van een aantal bedrijven uit het Groene Hart. Sponsors, donateurs en sportliefhebbers hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke drive om sport in het Groene Hart en de schaatssport in het bijzonder een stimulans te geven.

 

GROENEHARTSPORT.NL richt zich op het marathonschaatsen. De focus op het initiatief ligt hierin op het ondersteunen van de doorstroming van marathonrijders (bij voorkeur uit het groene hart).

 

Beloften rijders van komend seizoen werden na de fietstocht voorgesteld door sponsor Albert de Koning van De Koning & Witzier makelaars (www.koningwitzier.nl): Tom den Heijer, Kees Heemskerk, Roel Boek (afwezig) en Douwe Boonstra vormen het GROENEHARTSPORT.NL team,  Rienk Engelen, Leander van der Geest en Bart Seegens (afwezig) zullen als Team Sportchalet Viehhofen rijden onder begeleiding van Joost Juffermans, Kurt Wubbe en Aad de Haas.

 

Douwe Boonstra en Roel Boek zijn nieuw bij GROENEHARTSPORT.NL, Tom den Heijer en Kees Heemskerk maakten vorig jaar ook deel uit van het team. Zaterdag 20 oktober vindt de eerste marathonwedstrijd van het seizoen plaats in Amsterdam  (Jaap Edenbaan).

 

Kees Heemskerk: ”De zomertraining is nog volop in gang, vooral fietsen , skeeleren en hardlopen. Vanaf eind September gaan weer de schaatsen onder. De Uithof is waar onze basistraining plaatsvindt, op maandag en woensdag hebben we gezamenlijke training.”

 

Na de presentatie van het team werd de dag afgesloten met een barbecue op Boerderij en vakantieappartementen/logies Rijnhoeve in Koudekerk aan den Rijn (www.rijnhoeve.nl).