KPN marathon cup 14 Leeuwarden

Leander wint de cup!


Een half uur eerder dan ‘normaal’ klonk het startschot

 

voor de laatste marathon van het seizoen, de finale. Een wedstrijd waar Leander met 34 punten voorsprong het oranje pak eigenlijk niet meer kon ontgaan...maar je weet het nooit! Met de laatste krachten en vol goede moed om er nog een mooie laatste wedstrijd van te maken gingen we van start. 
Direct vanaf het begin werd er koers gemaakt. Na wat speldenprikken waren het Yves Vergeer, Harm Visser en Roel Boek die een ronde voorsprong wisten te pakken. Daarna viel het geen moment stil en wist een tijdje later een grote groep met Rienk Engele en o.a. een aantal klassementsmannen weg te rijden. Leander zat er niet direct bij, maar kon er later toch naartoe rijden en met de hulp van Rienk de aansluiting maken. Toen er vervolgens weer een groepje wegreed met daarbij een jongen die voor de 2e ronde voorsprong ging ontplofte het peloton. Ik waagde de sprong naar deze groep wat ervoor zorgde dat het een man tegen man gevecht werd. Het peloton sprintte af op 11 ronden waarna de kopgroep inmiddels was gebroken in twee stukken. "De benen begonnen inmiddels aardig te protesteren en ik kon dan ook geen antwoord geven op de aanval van Casper de Gier. Met twee ploeggenoten van Casper werd er naar mij gekeken om het gat te dichten, maar met de kramp in de benen was dat een lastige opgave. Steady state de laatste rondes uitgereden en daarmee de cup binnen geharkt!", aldus Leander.

Roel werd 9e, Rienk 17e, Kees 25e, Bart 35e en Douwe 41e

Als team willen wij Aad, Kurt en Joost bedanken voor de begeleiding en goede zorgen! Daarnaast willen wij onze sponsoren van Sportchalet Viehhofen en stichting Groene Hart Sport bedanken voor het mooie seizoen!

Uiteraard ook alle supporters bedankt voor de aanmoedigingen!
Wij gaan nu eerst even wat rust pakken en dan weer hard aan de bak voor het nieuwe seizoen!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32615
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!