Nk marathon in Enschede

 
 

 

 
 
 
 
 
 

Voor vele is 1 Januari een mooie dag om uit te slapen en oliebollen te eten. Voor onze mannen was dit echter niet het geval. Het jaarlijkse Nederlands kampioenschap stond op de planning. Na een rustige nieuwjaars nachts reisde de mannen af naar Enschede.
 
Om kwart over twee was het de beurt voor de mannen van de u23 categorie. Hier stonden van ons aan de start, Douwe, Roel, Bart, Tom en Rienk. De koers kwam langzaam op gang maar uiteindelijk kregen verschillende groepen toch de ruimte. Hierdoor werd het een waar slagveld, overal in het peloton vielen er gaten en moesten verschillende rijders de koers vroegtijdig verlaten. Na half koers reden er drie man weg die een rondje voorsprong pakte helaas zaten hier geen mannen van ons bij. In een alles of niets poging waarbij Douwe zich af liet zakken probeerde Tom ook ronde voorsprong te krijgen. Dit lukte helaas niet. Waardoor we uiteindelijk gingen sprinten voor plek 4. Hierin werd Tom 6e, Bart 12e, Rienk 25e. Roel was helaas eerder in de wedstrijd ten val gekomen.
 
Nadat de belofte gefinisht waren was het de beurt voor de echte mannen. Tussen de profs hadden wij ook  drie mannen die van start gingen. Dit waren Leander, Kees en Richard. Zij gingen van start voor een wedstrijd van 150 rondes, wat ruim 50 rondjes meer zijn dan wij gewoonlijk gewend zijn. Zoals verwacht ging het erg hard maar de jongens konden zich goed handhaven. Kees en Richard wisten ruim de helft van de koers te behalen. Leander kwam net iets later de man met de hamer tegen en moest 10 rondes voor het einde de wedstrijd staken.   
 
We kijken tevreden terug op dit NK. Wij de rijders en begeleiding van Groenehartsport en Sportchalet Viehhofen wensen u de beste wensen en een sportief 2020 toe.
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!