KPN Cup 12 Hoorn

 


 

 

 

 

 

 

Na een mooie periode op de Weissensee was het weer tijd voor de KPN Cup. De mannen stonden aan de start in Hoorn. Hier was voor het publiek de gehele dag marathon spektakel te beleven. Dit doordat hier het NK jeugd marathon gehouden werd. Voor ons stond Bart aan de start bij de junioren A. Na verschillende aanvallen reed er een kopgroep weg van zeven man. De beste zaten vooraan en wisten een ronde voorsprong te behalen. Bart had de benen om mee te zitten maar miste helaas de slag. Hij toonde zijn goede vorm wel in de eindsprint en hierdoor wist hij de pelotonsprint te winnen. Bart werd hierdoor achtste op het NK.

 

S’avonds stonden er 100 rondes op het programma. De mannen hadden er zin in. Leander ging direct vanuit de start er van door. Helaas kreeg hij geen mannen mee. Toen Leander terug was in het peloton reageren de andere mannen van het team goed en bij elke aanval zat wel een groen, geel/zwart pak. Uiteindelijk waren het Douwe en Leander die er een flinke snok aan gaven. Zij wisten los te komen met nog drie andere. Rienk en Roel gooide samen vooraan het peloton plat waardoor de snelheid er hier goed uit ging. Roel merkte echter dat hij super benen had, toen hij een rijder van een andere ploeg zag demarreren twijfelde hij geen moment en zo reed ook Roel weg uit het peloton. Hij wist de andere rijder te lossen en alleen aan te sluiten bij de kopgroep. Hierdoor waren er zes mannen op weg voor een ronde voorsprong. Gedurende deze rondes pakte Leander flink wat punten voor de leidersprijs. Ondertussen lieten Bart en Kees zich afzakken om de mannen naar de achterkant van het peloton te loodsen. Na flink wat rondjes bikkelen lukte dit en kon de finale echt gaan beginnen.

 

Het peloton ging sprinten om plaats zeven. Dit was een belangrijke sprint voor Tom, hij hoopte hier genoeg punten te pakken zodat hij het witte pak voor het jongerenklassement terug kreeg. Hij wist deze sprint te winnen en werd hierdoor knap zevende. Dit betekend dat Tom de finale mag starten in het witte pak. Na de pelotonsprint was het Leander die in de aanval ging. Roel en Douwe durfde te pokeren, hierdoor reden zij niet achter Leander aan en moest een andere rijder elke keer het gat dichten. Toen deze rijder flink moe was probeerde Douwe het, maar ook dit gat werd weer gedicht. Het kleine groepje kreeg nu de bel en Roel wist dat het nu aan hem was. Hij ging volle bak aan en wist zo met een ruime voorsprong als eerste over de streep te komen. Douwe werd derde, leander vijfde.

 

Wij kijken terug op een super avond. Met een 1e, 3e, 5e + leidersprijs en een 7e plaatst + witte pak hoeven wij zeker niet te klagen en kijken wij met goede vorm vooruit naar de finale.

 

Interview Roel

https://youtu.be/u88qVhrtmuw

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 13 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!