Groenehartsport in Corona tijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De mannen zijn al ruim over de helft van dit schaatsseizoen maar hebben helaas nog geen wedstrijdkilometers in de benen. In dit stukje praten wij u graag bij over hoe het ons de afgelopen periode vergaan is en hoe het ervoor staat bij de mannen.

 

Toen wij aan dit seizoen begonnen was er nog goede hoop. Het trainingskamp naar Inzell stond gepland en de kans was aanwezig dat de wedstrijden eind Oktober gingen beginnen. Op het punt dat wij richting Inzell zouden vertrekken ging de ijsbaan daar dicht doordat daar meerdere Corona besmettingen waren. Na snel schakelen van de begeleiding hebben wij dit kamp kunnen verleggen naar Friesland. Hier hebben wij een halve week kunnen trainen tot dat bekend werd dat ook Nederland opnieuw in lockdown ging. Wij hebben ons trainingskamp helaas moeten onderbreken.

 

Vanaf het moment dat wij weer thuis waren was er weinig vooruitzicht op wedstrijden. In deze periode hebben wij met de ploeg online vergaderd via Zoom over de indeling van de rest van het seizoen. De mannen waren goed in orde en wilde deze vorm behouden. Wij hebben toen de beslissing gemaakt om door te blijven trainen. Dit was voor de rijders een lastige periode. Dit kwam voornamelijk doordat er geen vooruitzicht was op wedstrijden. Daarnaast hebben de mannen in deze periode alleen getraind, het was hierdoor lastig om tijdens de training net iets extra’s te geven. Ondanks dat het lastig was zijn de mannen deze periode goed doorgekomen en bleef de vorm aanwezig.

Eind November kwam verzorger Aad met het idee om weer eens met het team bij elkaar te komen. De mannen werden door Aad uitgenodigd op de koffie in Stompwijk. Dit werd mooi gecombineerd met een gezamenlijke duurtraining op de fiets. Dit was dan ook weer de eerste keer dat de mannen gezamenlijk konden trainen.  Vanaf deze dag zijn wij vaker gaan trainen in duo’s. Ondertussen gingen op andere plekken in Nederland de ijsbanen dicht. Wij hebben het geluk dat de Uithof open mag blijven en dat wij zo elke maandag en woensdag gezamenlijk met het team kunnen doortrainen. Naast de ijstrainingen komt de ploeg af en toe bij elkaar om gezamenlijk te trainen. Afgelopen zaterdag hebben de mannen in tweetallen 90 kilometer op de mountainbike gereden.

 

De motivatie bij de rijders is er nog steeds, de komende periode blijven wij door trainen en zullen wij met het team af en toe bij elkaar komen om vervolgens in duo's te trainen. Het vooruitzicht op wedstrijden word steeds kleiner. Toch blijven wij hoop houden eind februari de eerste wedstrijden te rijden, als dit gaat gebeuren dan zullen wij er als team staan en hopen wij mooie resultaten te behalen.

 
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32003
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!