Elfstedentocht 2021!

Nadat de eerste poging van de Elfstedentocht op 22 mei helaas niet door ging door het slechte weer was het op zaterdag 26 juni tijd voor de herkansing. Deze keer waren de weersomstandigheden perfect met windkracht 1 en een temperatuur van 20 graden met af en toe een zonnetje. Met een groep van 14 rijders vertrokken we om iets voor negenen uit Leeuwarden voor een tocht van 230km. Naast alle rijders van Groenehartsport.nl en Timo, Tom, Niels en Wabe van Sportchalet Viehhofen waren er nog zes fietsers die het aandurfde om mee te gaan op de tocht. De trainers Kurt en Linda reden beide mee en ook Jan Dirk was van de partij samen met Hans Loos, Rob van der Valk en Martin Matser.

 

De eerste stad die aangedaan werd was Sneek na 30km gefietst te hebben, daarna volgde als snel IJlst en voor we het wisten stonden we bij de eerste tussenstop na 50km waar we opgewacht werden door Aad en Sjaak in de volgwagen. Elke 50km hielden we een tussenstop waar we elke keer onze bidons en repen bij konden vullen bij de volgwagen. Na de steden Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum en Bolsward kwamen we aan bij Harlingen na 140km fietsen. In Harlingen konden alle fietsers even bijkomen van het eerste gedeelte van de route met wat te drinken en pannenkoeken.

 

Na de koffiepauze stonden er nog 90km en 3 steden op het programma. Als snel na de pauze kwamen we aan bij Franeker en na nog één laatste tussenstop bij de volgauto arriveerden we in Dokkum. Ook Dokkum lieten we snel achter ons om het laatste gedeelte van de route af te maken richting de finishlijn in Leeuwaren bij de Bonkevaart. Na de Bonkevaart was het nog een klein stukje door Leeuwarden voordat iedereen weer aankwam bij de auto’s. Om deze topdag af te sluiten werden we nog met zijn allen uitgenodigd door Martin om een hapje te komen eten bij het restaurant van Van Der Valk Leeuwarden. Na de heerlijke maaltijd kon iedereen met een volle maag terugkeren richting huis.

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 13 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!