Erfurt 2021

Het laatste trainingskamp voor de start van het seizoen stond op het programma van zaterdag 9 tot en met zaterdag 16 oktober. Op zaterdagochtend 9 oktober vertrokken we vanuit de carpool in de Meern richting Erfurt. De ene helft van de groep had een voorspoedige reis en arriveerde binnen 5 uur, maar de andere helft had iets meer problemen op de heenweg en kwamen aan na 7 uur. Na de autoreis is er 1,5 uur los gefietst, zodat op zondag de ijstrainingen optimaal van start konden gaan. 
Op zondag stonden we op 10 uur op het ijs voor de eerste ijstraining van de week. Met extensieve intervallen kon er gewend worden aan het ijs van Erfurt. In de middag werd er een rondje van 58km gefietst met als hoogtepunt de klim van Wachsenburg. Een klim van één kilometer à 9,4% gemiddeld. Maandag stond er een training op het programma om te oefenen op het springen naar kopgroepen een leuke maar pittige training. S ’middags is er 1,5 uur gefietst met een indrukwekkend bezoek aan het concentratiekamp van Buchenwald. Dinsdag stonden er teamsprints op het programma met in de middag een korte herstelrit ter voorbereiding op de woensdag. De woensdag stond in het teken van een oefenmarathon met en tegen teams Bouwselect en Bouwpartners. Eerst werden er vier blokken van 10 minuten gereden met in het eerste en derde blok rondjes van 33-34 seconden en in de blokken twee en vier rondjes van 29-30 seconden. Tot slot werd er een finale gereden van 20 rondjes waarin Daan Gelling van Bouwselect de sterkste bleek te zijn vlak voor Niels Overvoorde van Sportchalet Viehhofen. Douwe eindigde op een nette vijfde plaats. 
Op de donderdag stonden een herstelfietsrit en een ijstraining met herstel intervallen op het programma. Vrijdag is er een afprint training uitgevoerd en een korte herstelfietsrit ter voorbereiding op de langebaanwedstrijd die zaterdag op het programma stond. Zaterdag voordat er vertrokken werd richting huis is er door Douwe, Richard en Leon nog een langebaanwedstrijd gereden met mooie uitslagen:
Douwe: 6.59,58 op de 5km
Richard: 4.05,72 op de 3km
Leon: 4.01,07 op de 3km en 39,36 op de 500m
Na de langebaanwedstrijden begon de terugreis waar iedereen een voorspoedige reis had. Wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen en kijken uit naar de eerste wedstrijd op 23 oktober in Amsterdam!
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 14 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!